Derde klasse A (zaterdag)-Vorige week verloor Zwammerdam in de districtsbeker maar nipt van zondag tweedeklasser ROAC uit Rijpwetering. Ondanks het verlies was er toch sprake van enig optimisme in het Damme kamp, gezien het vertoonde veldspel tijdens deze wedstrijd. Dit weekend ontving de ploeg van trainer Rob de Lange voor de reguliere competitie DWO. De ploeg uit Zoetermeer staat steevast in het linker rijtje, een positie waar ook de groen-witten zichzelf graag terugzien. Zwammerdam kwam weliswaar op voorsprong, maar na negentig minuten spelen werden de punten gedeeld. Het werd 1-1, een terechte uitslag volgens vleugelverdediger Ruben de Bruin.

Premier League tickets

De Bruin over het verloop van de wedstrijd: ,,Na de wedstrijd vorige week tegen ROAC hadden we als groep het nodige zelfvertrouwen opgedaan. Op zich vreemd natuurlijk omdat we verloren, maar we konden daar jongens brengen die normaliter niet in de basis staan. Zij voerden hun taken met verve uit en dus is het goed te weten dat we een brede selectie hebben. Dit weekend speelden we op eigen bodem tegen DWO wat een stuk hoger op de ranglijst staat dan wij. We wisten dus dat het moeilijk zou worden en waren gewaarschuwd. Uiteindelijk werd het 1-1, een uitslag die gezien de krachtsverhoudingen terecht is denk ik.”

De verdediger vervolgt: ,,Na pakweg een kwartier spelen kwamen we op voorsprong. Ik speelde een diepe bal achter de verdediging van onze opponent. Mitchel Bons pikte de bal op en speelde zijn broer Justin Bons vrij, die prima binnen schoot. In het vervolg van de eerste helft het DWO wel licht de overhand, maar gezegd moet worden dat we geen megakansen weggaven. Vlak voor rust kwamen zij toch op gelijke hoogte door een bal uit de kluts. Als we scherper hadden verdedigd hadden we deze tegengoal kunnen voorkomen.”

Na de onderbreking drong DWO aan. ,,Gelukkig voor ons stond onze doelman Emiel Samsom uitmuntend te keepen, waardoor wij in de wedstrijd bleven. We hebben zelfs nog aan de overwinning geroken. Kort voor het einde van de wedstrijd konden wij voor open doel inschieten. Helaas voor ons belandde de inzet van Daniel van Leeuwen op de paal. Al met al is de 1-1 een uitslag waar ik prima mee kan leven. We hebben veerkracht getoond en daar kunnen we mee verder. Het wordt nu echt tijd voor de driepunters, want die blijven te vaak achterwege.”

De Bruin tot besluit: ,,Volgende week wacht ons een zware wedstrijd tegen Van Nispen. Zij staan ook een stuk hoger op de ranglijst, maar we hebben laten zien dat we tegen die ploegen ons mannetje staan. Tegen Be Fair verloren we maar net, terwijl we beter waren. Tegen DWO pakken we een punt en daar is op zich niets mis mee. We willen echt op jacht naar een positie in de top zes. Aankomend weekend moeten we dus maar de overwinning pakken.”

Basisopstelling Zwammerdam: Samsom, De Bruin, Van Dorp, Schmand, Peters, L.Kremer, Van der Neut, T.Kremer, M.Bons, Van Leeuwen, J.Bons.

Foto’s: Jaap Peters