HomeZaterdagDerde klasseZwammerdam nog steeds zonder overwinning in 2017

Zwammerdam nog steeds zonder overwinning in 2017

-

Derde klasse A, zaterdag- Zwammerdam heeft ook het derde duel na de winterstop niet gewonnen. De equipe van trainer Rob de Lange kwam op eigen veld niet verder dan 1-1 tegen de concurrent in de middenmoot Perkouw. Eerder in 2017 werd er met 3-2 verloren van Schoonhoven en tegen hekkensluiter Zestienhoven eindigde het duel in een 3-3 gelijkspel.

De thuisploeg had in de eerste helft de nodige moeite met Perkouw volgens aanvaller Koen Woudenberg. ,,Misschien was dit wel de slechtste helft die ik heb gespeeld met het eerste. Er lukte niet veel. De concentratie bij ons lag heel laag. We waren slordig in de passing en het tempo lag veel te laag. Zij konden daardoor iedere keer counteren.’’

Uit een van de aanvallen kwamen de bezoekers binnen het eerste kwartier op een 0-1 voorsprong. Ondanks de matige eerste helft deed Zwammerdam wel iets terug. Na twintig minuten miste Lars Kremer in eerste instantie een strafschop, maar vlak voor rust was het wél raak. Spits Bryan van Delft rondde een goedlopende aanval fraai af: 1-1.

Na de pauze kwam Zwammerdam beter voor de dag. ,,We gaven meer druk naar voren en we speelden geconcentreerder’’, vertelt Woudenberg. ,,Maar echte kansen leverde dat niet op. Alleen werd er een doelpunt van ons afgekeurd wegens buitenspel. In mijn eigen was het geen buitenspel. Zij schoten één keer op de lat uit een vrije trap, maar verder zijn ze niet gevaarlijk geweest. De laatste twintig minuten was het eenrichtingsverkeer richting het doel van Perkouw. Daar hadden we eigenlijk meer kansen uit moeten halen. Uiteindelijk was een gelijkspel wel terecht, denk ik. Gezien de tweede helft had er meer voor ons in gezeten, maar wij hebben eigenlijk maar twee à drie echte kansen gecreëerd.

Overigens viel aanvaller en doelpuntenmachine Kenny Blanken in de tweede helft uit met een lichte blessure aan zijn hamstring. Het is nog de vraag of Blanken het inhaalduel met CVC Reeuwijk over twee weken haalt. Twan Kremer, die geschorst was voor het duel met Perkouw, is dan in ieder geval wel weer terug. Kevin Bergshoeff, die meespeelde bij het tweede omdat hij niet helemaal fit was, is geschorst door zijn gele kaart die hij tijdens die wedstrijd opliep. Komend weekend is Zwammerdam vrij. ,,We hebben geen oefenduel staan’’, zegt Woudenberg. ,,Ik denk dat we gewoon gaan trainen.’’

Zwammerdam staat door het gelijkspel op de zevende plek met één punt achter op nummer zes Perkouw, dat evenveel punten (25) heeft als nummer vijf CSC Reeuwijk. Nieuwkoop, dat met 29 punten derde staat, is ook nog in zicht voor de mannen van De Lange. ,,De derde plaats is uiteindelijk toch ons doel’’, stelt Woudenberg. ,,Het is nog steeds mogelijk ondanks dat we de laatste drie duels niet hebben gewonnen. Maar het had toch lekkerder geweest als we nu zeven punten meer hadden gehad.’’

Foto’s: met dank aan Jaap Peters