Derde klasse A (zaterdag)- VV Zwammerdam wil nog steeds met alle mogelijke plezier de nacompetitie in, maar gezien de povere resultaten van na de winterstop lijkt een ticket voor mogelijk een plek in de tweede klasse volgend jaar ver weg. Sterker nog; de ploeg van Rob de Lange zal punten moeten gaan pakken om niet in gevaar te komen voor wat betreft het spelen van nacompetitie voor lijfsbehoud. Dit keer gingen de groen-witten onderuit bij BSC’68 (2-1). Toch was linksback Reijer Peters, die de eerste seizoenshelft miste vanwege studie in de Verenigde Staten, optimistisch gestemd.

,,We hadden onze prima prestatie van vorige week tegen Lugdunum (2-2, red.) graag een vervolg gegeven. Dat zat er ook in, want ik vond niet dat wij slecht speelden. In het eerste halve uur domineerden wij en dan moet je eigenlijk op voorsprong komen. BSC stond met name op eigen helft. Vervolgens maakten zij de 1-0 en toen leek de focus bij ons een beetje weg. Dat je dan ook nog een tweede treffer om je oren krijgt, maakte dat we in de tweede helft veel risico’s moesten nemen. We kwamen nog tot 2-1 door de ingevallen Justin Bons, maar helaas hebben we onszelf niet beloond met een puntje.”

Peters behield net als zijn ploeggenoten wel geloof in de 2-2. ,,We kregen echt wel onze kansen, maar we scoren niet altijd even makkelijk. Het verhaal van deze wedstrijd is eigenlijk simpel. Wij voetbalden meer en kregen de kansen, maar zij waren effectiever. Wel moet ik BSC complimenteren met het compacte spel. Daar hadden we best wel moeite mee. Toch was deze nederlaag niet nodig. Opgeteld bij het feit dat we vorige week de 2-2 weggaven na onze voorsprong maakt dat we nog al wat onnodige punten hebben verspeeld.”

Zwammerdam staat negende en heeft maar vier punten meer dan de nummer elf. Die plek verplicht aan het einde van de rit tot nacompetitie en dus snakt Damme naar de eerste overwinning van 2017. ,,We moeten niet in paniek raken en van week tot week bekijken hoe we er voor staan. Win je een paar keer dan stijg je zo vier tot vijf plaatsen dus er is nog genoeg mogelijk. Ik vind nog steeds dat wij een goed team hebben met genoeg kwaliteiten. Met nog zeven wedstrijden te gaan zijn er nog genoeg punten door ons te verdienen.”

Basisopstelling Zwammerdam: Van Valen, Van Asselt, Van Dorp, Van den Berg, Peters, Kremer, Van der neut, Schmand, Woudenberg, Van Delft, Bergshoeff.

Scoreverloop: 31. 1-0, 40. 2-0, 75. J.Bons 2-1.

Foto’s: met dank aan Jaap Peters