Derde klasse A (zaterdag)-  VV Leiden tegen WDS is twee minuten onderweg als Sipan Khalid het strafschop gebied van de bezoekers binnen snelt en wordt aangetikt. Waar iedereen bij de thuisploeg de bal graag op de stip had gezien, besloot scheidsrechter Van Kommer om door te laten spelen. De promovendus liet zien dat zij thuis graag de lakens uitdelen en drukte WDS veelvoudig het eigen strafschopgebied in. Met Joeri Devilee en Khalid op de vleugels werden er veel kansen gecreëerd, maar dat resulteerde aanvankelijke niet in Leids succes.

Aan de andere kant was het wel direct raak. Na vier minuten, bij het eerste wapenfeit van de zwarthemden, stuurde de defensie met een lange pass van achteruit spits Erik Kromwijk weg, die vervolgens alleen op Andy van der Meulen kon afstormen. Van der Meulen weet Kromwijks eerste inzet te keren, maar moet in de rebound toch toekijken hoe WDS op voorsprong komt. Ondanks de vroege tegengoal bleef VV Leiden toch de grootste kansen krijgen. Peter Hamelink zag zijn schot gepakt worden door WDS keeper Jon Boerefijn. En niet veel later kon Boerefijn opgelucht ademhalen bij de vrije trap van Elroy Lammers, die zijn inzet net aan de verkeerde kant van de lat zag eindigen.

 

Vlak na de gemiste kansen van de Leidenaren wist Arjan de Vries zijn directe tegenstander te passeren. De vleugelaanvaller van de Driebruggenaren zag zijn voorzet binnengelopen worden door Laurens Uiterdijk. En zo waren de bezoekers erg effectief. Twee kansen, twee goals.

Na vijfentwintig minuten gespeeld hebben was daar de verdiende aansluitingstreffer. Angelo van Heusden vond met een lange pass Khalid. De aanvaller gaf de bal scherp voor en aanvoerder Roland Middelkoop wist daar wel raad mee. Met een goed schot kon Middelkoop het leer achter Boerefijn schieten. Niet veel later was daar bijna de gelijkmaker. Middelkoop zag zijn schot gekraakt worden door de WDS defensie, VV Leiden zag een handsbal, maar de leidsman besloot anders.

De gastheren bleven druk houden op hun opponent. Met een verdediger op z’n huid lukte het Middelkoop om te draaien en te schieten, maar Boerefijn reageerde uitstekend op de inzet van de Leidenaar. Met een goede steekpass  vanuit het middenveld werd Joeri Devilee bereikt, de buitenspeler snelde door de WDS defensie, maar werd tijdig afgestopt. Of dit reglementair gebeurde laten we maar even in het midden, want bij de eerstvolgende mogelijkheid van de roodwitten was het wel raak. Linksachter Danny Sjaardema stoomde op en kreeg de bal bij Devilee.  Hij kon met de punt van zijn schoen het leer van richting veranderen en zo tekenen voor de gelijkmaker.

Na de theepauze waren het de bezoekers die het scherpst uit de kleedkamer kwamen. Met een diepe bal van achteruit werden de spitsen bereikt. Waar bij de Leidenaren geen strafschoppen werden toegekend,  kreeg de ploeg van oud-Roodenburg trainer Patrick Kamperveen wel een buitenkans. Jeroen van Egmond probeerde een WDS aanvaller af te stoppen, maar deed dit onreglementair. De arbiter kon niets anders dan de bal op de stip leggen en zo kon Noah Verhuis tekenen voor de derde WDS goal van de wedstrijd.

Na de 2-3 werd het voor de bezoekers alleen maar tegenhouden. Slechts via de lange bal konden ze zo nu en dan iets uitrichten.  Tijdens het ‘Leids kwartiertje’ kregen de roodwithemden minimaal een handvol 100% kansen, maar telkens was daar de sterk keepende Boerefijn of werd het schot onderweg naar het doel al gekraakt. Vlak voor tijd kreeg Lammers nog een keer iedereen van de banken. De nieuwe ‘10’ van VV Leiden zag zijn inzet, na de zoveelste goede actie, richting de bovenhoek verdwijnen, maar ook deze inzet wist Boerefijn uit z’n doel te ranselen. De druk op de zwarthemden hield aan. In een scrimmage was het een WDS verdediger die tijdens het uitverdedigen het ronde speeltuig tegen de arm van een teamgenoot schoot.  Waar wederom heel VV Leiden een penalty had gewild, zag leidsman Van Kommer geen strafschop.

WDS pakte zo drie zwaarbevochten punten op sportpark Morsch II. De van Roodenburg overgekomen aanvaller Khalid over de wedstrijd en de terugkomst bij z’n oude club: ,,Dit verlies is zwaar onverdiend als je ons zag voetballen. WDS had drie counters in huis en scoorden daaruit driemaal. De trainer had ons hier nog voor gewaarschuwd. We hadden de scheidsrechter ook niet mee vandaag. Alles kregen we tegen en de leidsman onthield ons minimaal twee 100% penalty’s. Uiteindelijk mogen we als team tevreden zijn, want we hebben er echt met z’n allen alles aan gedaan. Als we zo blijven doorgaan komen de punten vanzelf.”

Na een aantal clubs is Khalid weer terug waar het voor hem als klein jongetje allemaal begon in de jeugd. ,,Ik ben echt heel goed opgevangen. Ik ben hier natuurlijk opgegroeid, dus voor mij is het niet nieuw. Het voelt als thuiskomen. Enkel had ik dat graag gedaan met een overwinning.”

VV Leiden- WDS 2-3  (2-2). 9. Kromwijk 0-1,  12. Uiterdijk 0-2, 25. Middelkoop 1-2, 43. Devilee 2-2, 48. Venhuis  2-3.  Rode kaart: Schreuder (VV Leiden). Scheidsrechter: Van Kommer.

Opstelling VV Leiden:  Van der Meulen, Van Egmond, Van Heusden, Schreuder, Sjaardema, Hamelink, Lammers, Van der Meel (76. Oudenaarden), Khalid, Middelkoop (51. Bakker), Devilee.

Opstelling WDS: Boerefijn, Vermeulen,Lodder, Van Doorn, van Vliet, Lemkes, De Vries, Simons, Kromwijk, Verhuis, Uiterwijk.

Note redactie: later volgt een uitgebreide fotoreportage (met dank aan Stan van der Meel)