Vierde klasse A (zaterdag)- Met een zegereeks van drie overwinningen en getankt vertrouwen kregen de geelzwarten zaterdagmiddag VVSB op bezoek. UDO wist dit keer geen goed resultaat in de wacht te slepen en na negentig minuten stapten de bezoekers met een 0-3 overwinning van het veld af. UDO blijkt nog een maatje te klein voor de toppers van deze afdeling. VVSB wordt geien als een ploeg die om de prijzen gaat strijden.

,,Helaas konden we de reeks van 3 keer winst niet doorzetten en moesten we jammer genoeg ons neerleggen bij een 0-3 verlies in eigen huis, aldus debutant Stefan Stoeken.” De bezoekers profiteerden in de tweede helft optimaal van de ruimte achter de defensie van de gastheren. De linkspoot vertelt door. ,,We stonden de eerste helft goed georganiseerd vanuit de mandekking. In de tweede helft probeerden we aanvallender te spelen, maar VVSB wist daar goed gebruik van te maken.”

Waar UDO veelvuldig het vijandelijke doel onder vuur nam, waren het de Noordwijkerhouters die als eerst het net wisten te vinden. Een voorzet vanaf de achterlijn werd omgezet tot doelpunt voor de bezoekers via Steef Immerzeel. Niet veel later was het Tom Uittenbogaard die ongelukkig zijn eigen doelman passeerde.

Joost den Hollander en Diederik Houbolt moesten het strijdtoneel vroegtijdig verlaten. Met twee nieuwe fitte krachten moest trainer Nikivor van Rijn zijn achterhoede omzetten. De zesentwintigjarige verdediger:  ,,Qua inzet hebben we volledig ons best gedaan en waren we op basis van de eerste helft zeker niet de mindere van deze sterke opponent.  We hebben helaas wel twee basisspelers verloren. Hopelijk kunnen zij snel weer aansluiten bij de groep.”

Stoeken speelde jarenlang in de jeugd van UDO en traint sinds eind vorig seizoen mee met de selectie. ,,Ik ben de trainer dankbaar voor het vertrouwen en de gunst om mij m’n debuut te laten maken.  Hopelijk kan ik nu nog meer minuten gaan maken, maar ik hoop natuurlijk op het beste voor het team.”

Vlak voor tijd wisten de bezoekers weer het net te vinden, dit keer via Jaap Aartman. Een uitgespeelde aanval van VVSB leidde tot het derde doelpunt van de dag. Ondanks het verlies blijft UDO steken op een prima zesde plek. Volgende week gaan de manschappen van coach Van Rijn op bezoek bij Meerburg. De nieuwkomer in de vierde klasse, wel winnend van Hazerswoudse Boys dit weekend (0-2), heeft dit seizoen nog niet de juiste vorm te pakken hetgeen mogelijkheden biedt voor de Oegstgeestenaren. Naast de nederlaag was er nog meer nieuws, met name over de toekomst. Op deze zesde speeldag is de naam bekend geworden van de fusieclub. UDO en Oegstgeest smelten straks ineen tot FC Oegstgeest!

Basisopstelling UDO: Heeren, Uittenbogaard, Houbolt(Isik), Den Hollander (Stoeken), Verschuuren, Bakker, Franken, Juffermans, Hoogkamer, De Bruyn(de Barros), Schnorhk.

Foto’s: lichtenbeldfoto.nl