Vierde klasse A (zaterdag)- Football Factory zette zaterdag voet op een niet gesproeid, hobbelig veld bij SV Wassenaar. De mannen van Carlos Pinas hadden in de eerste helft voldoende kansen, maar het ontbrak aan scorend vermogen, zoals wel vaker dit seizoen. De Wassenaarders waren uiteindelijk met 4-1 te sterk voor de Leidse studenten.

Hoewel de bezoekers voetballend echt beter uit de verf kwamen, gaven ze in de eerste helft Wassenaar een kans door een fout in de opbouw. Die ploeg profiteerde hiervan en bracht de stand op 1-0. Trainer Football Factory-trainer Carlos Pinas omschreef de middag voetballend als ‘dramatisch’, terwijl er sprake was van uitstekende weersomstandigheden. Dat de spelers elkaar zelfs over tien meter niet goed konden vinden door het droge veld, gold niet alleen voor Football Factory maar ook voor de thuisspelende formatie.

Na de rust werd het er niet veel beter op. Wassenaar maakte er nog drie bij. Het enige Leidse doelpunt kwam op naam van verdediger Marco Hockx, die met het hoofd raak kopte. Door de nederlaag staat Football Factory nog steeds troosteloos voorlaatste en daar komt in de laatste speelronde geen verandering meer in.

Pinas kijkt terug op een ongelukkig maar zeer sportief seizoen. De laatste weken valt het niet mee voor de oefenmeester, die bezig is aan zijn eerste seizoen en afgelopen zomer overkwam van UDO. Hij kampt met veel afwezigen, die dan wel moeten werken, in het buitenland zitten of studieverplichtingen hebben. De invallers die hij voor handen heeft, kunnen niet altijd spelen op de posities waar ze het beste van zichzelf kunnen laten zien. Het is deze laatste fase roeien met de riemen die Pinas heeft. De trainer kijkt uit naar het laatste duel, waarin Football Factory uit zal komen tegen zijn oude club. Er is niets meer te winnen of verliezen. De weddenschap die hij met zijn oude team heeft gemaakt (dat hij met Football Factory in ieder geval boven UDO zou eindigen, red.) heeft hij namelijk al verloren.