Voorbeschouwing Meerburg (vierde klasse A, zaterdag)

Trainer Alex Redel begint in meerdere opzichten aan een historisch voetbalseizoen met Meerburg. Want na de degradatie vorig seizoen van de tweede naar de derde klasse werd door de leden besloten om het prestatievoetbal om vele moverende redenen van de zondag naar de zaterdag te verplaatsen. En voor Redel is het zijn eerste seizoen na eerder vier jaar Koudekerk in de zaterdag derde klasse te hebben getraind. Redel: ,,Eigenlijk had ik me al neergelegd bij een ‘Ton Boot-jaar’ toen Meerburg contact met me opnam. En hier sta ik dan, en ik heb er onwijs veel zin in!”

In de voorbereiding waren er goede- en minder goede spelmomenten gezien door de nieuwe ambitieuze trainer: ,,Verkijk je niet op de 6-1 bekerwinst op VCS, zij speelden een groot deel van de wedstrijd met tien man. Tegen Zevenhoven wonnen we, maar hadden we echt veel meer moeten scoren. En in de oefenwedstrijd tegen Bernardus afgelopen dinsdag, de kampioen van de zondag vierde klasse, speelden we de eerste helft uitstekend, maar dachten we er in de tweede helft blijkbaar te gemakkelijk over. Dat leidde uiteindelijk tot een 2-3 nederlaag. Maar goed om het nu met elkaar te beleven. Voor elke pot in die vierde klasse moeten we echt honderd procent gemotiveerd de strijd aangaan.”

Redel had geen stem in de samenstelling van de selectie, want deze stond er grotendeels al bij zijn komst. ,,Er zitten ook jonge jongens bij en die moeten natuurlijk wel even wennen aan de kracht in het seniorenvoetbal. Dat zal zo zeker in die vierde klasse het geval zijn, elke week weer. Ik ben in ieder geval blij dat we op wat kleine blessuregevalletjes na een zo goed als fitte spelersselectie hebben. En het leuke is dat veel nieuwkomers nog altijd een lijntje hadden met Meerburg doordat ze hier bijvoorbeeld in de jeugd hadden gebald”, aldus Redel.

Dat Redel met Meerburg voor promotie naar de zaterdag derde klasse wil gaan is duidelijk: ,,Maar we hebben allemaal gezien hoe het vorig seizoen met Oegstgeest in de zaterdag vierde klasse is verlopen? Uiteindelijk stonden ze aan het einde van de rit wel met lege handen ondanks schitterende cijfers. We moeten er dus echt elke week gemotiveerd staan en daar hebben we ook de selectie voor.” De trainer ziet in die vierde klasse een vier à vijf ploegen als serieuze mededingers voor de bovenste plaatsen. ,,Maar je komt vaak rare en onverwachte uitslagen in zo’n vierde klasse tegen”, waarschuwde Redel al terecht.

Redel vervolgend: ,,Mijn wens voor komend seizoen, waar ik onwijs veel zin in heb want ik blijf een voetbaldier pur sang, is dat we keihard blijven werken met elkaar. Dan kunnen we zeker stappen maken die kunnen leiden, direct of indirect, naar promotie. En dat moet echt kunnen met deze spelersgroep van Meerburg. Deze schitterende club verdient dat ook best.”

Maar eerst wacht zaterdag 16 september de bekerkraker uit tegen Koudekerk waar beide ploegen de maximale zes punten uit twee wedstrijden hebben gehaald met de thuisploeg een iets beter doelsaldo dan Meerburg (8-0 tegen 8-1). Redel: ,,En Koudekerk uit, ja dat doet me best wat na vier heerlijke seizoenen daar als trainer te hebben gewerkt. We gaan het zien komende zaterdag.”

Mutaties:

Gekomen: Ali Barokzay (RCL), Daniel van der Zwaan (RCL), Feike Voorbij (-), Rick Biesjot (RCL), Efe Can Ertem (VELO), Jurgen van de Hulst (Voorschoten’97), Gijs de Leede (eigen jeugd), Michael Holleman (-), Bilal Mitra (vh RCL), Mahdi Rasoul (-), Younes Seghrouchni (VVSB).

Vertrokken: Joeri van der Voort (gestopt), Sjors Brandsma (gestopt), Jorge Bonekamp (gestopt), Erik Candido (gestopt), Ahmed Fernane (AVV Alphen), Vaggelis Vidiadakis (LSVV’70), Robin Labrujere (gestopt), Tavin van der Hulst (gestopt), Ricardo Mensen (gestopt).

Beker:

2 september: Meerburg-VCS 6-1

9 september: Zevenhoven-Meerburg 0-2

16 september: Koudekerk-Meerburg

Competitie (eerste drie wedstrijden):

23 september: Haagse Hout-Meerburg

30 september: Meerburg-Alphia

7 oktober: Roodenburg-Meerburg