Vierde klasse A (zaterdag)- De start van de competitie was voor Football Factory fris te noemen en door zeges op Wassenaar en GOL Sport gingen de roodzwarten even mee in de kopgroep. Afgelopen week werd bekend dat GOL Sport zich heeft teruggetrokken en daarmee verdween een driepunter van de Leidse teller. In de nu vierde wedstrijd van het seizoen werd voor de derde keer verloren. SEV ging terug naar Leidschendam met een 2-4 zege.

De Leidenaren staan dus weer met beide benen op de grond, maar Brian Thong ziet de rest van het seizoen absoluut wel zitten. ,,Football Factory heeft er versterkingen bijgekregen en ik ben hier ook nieuw en met die impulsen moeten we mee kunnen bij de top vijf tot zeven. Tegen Wassenaar deden we het goed en bij de drie verloren wedstrijden spelen we tegen de top drie van de ranglijst. Tegen Alphia en Oegstgeest hadden we geen schijn van kans, maar tegen SEV had er wel meer ingezeten. Ik snap eigenlijk niet waarom zij als titelkandidaat worden gezien, want die andere twee ploegen hebben veel meer kwaliteiten.”

De 2-4 nederlaag noemde de nieuweling geflatteerd. ,,Absoluut, want het ging eigenlijk gelijk op in  de eerste helft. Door drie persoonlijke fouten in een tijdsbestek van zeven minuten stonden we opeens met 0-3 achter. Natuurlijk, dat moeten we onszelf verwijten maar die marge was van geen kant nodig. We weten dat onze defensie kwetsbaar is, maar dit ging nergens over. Zonde want anders hadden we deze tegenstander zeker meer pijn kunnen doen.”

Na de rust werd het alsnog 0-4 alvorens Gary Person tweemaal wat terug kon doen. ,,Het is jammer dat Gary pas na rust in viel, net zoals nog een paar spelers. Die jongens hebben we hard nodig, maar helaas hadden ze niet kunnen trainen. Met hen erbij was het anders gelopen in de eerste helft. Dat neemt niet weg dat we na rust wel hebben laten zien dat we aardig mee konden. Ik zie dan ook genoeg perspectieven om de komende weken wel punten te pakken, want dan spelen we ook tegen ploegen die niet meedoen om de titel.”

De drie nederlagen op rij maken dat Football Factory na de prima start flink afgezakt is op de ranglijst. Thong: ,,Dat zegt me niet zoveel. Alphia en Oegstgeest waren echt veel beter dan ons, maar volgens mij zijn dat de sterksten van deze afdeling. Dus daar mogen we van verliezen. Enkel moeten die enorme fouten eruit. Daar werken we hard aan ik zie het dan ook best goed komen met onze ploeg. Ik zou niet weten waarom we geen subtop zouden kunnen spelen in deze klasse.”

Met Thong komende week in het Leidsch Dagblad en op deze website een uitgebreid interview over zijn interessante voetballeven. De middenvelder speelde namelijk eerder in de jeugd bij Roda JC (zie foto) en Feyenoord en snuffelde aan het betaalde voetbal. Het scheelde maar een haar of Thong had nu in Engeland gespeeld..