Vierde klasse A (zaterdag)- Het bestuur van FC Rijnland stelde enkele weken terug Charles van Goozen aan als de nieuwe trainer voor de zaterdagtak voor het seizoen ’17-’18. Dit had alles te maken met het feit dat de huidige trainer, Roberto Escudero, en het bestuur van de Leidse vereniging geen overeenstemming bereikten over een vervolg van de samenwerking. Van Goozen, die al bij onder meer enkele Leidse clubs werkzaam was geweest en het meest recent trainer was bij CVC Reeuwijk en betrokken was bij de A-jeugd van Meerburg, werd benaderd en al snel was er witte rook.

Van Goozen: ,,We waren er snel uit. Ik had al een tijdje geen klus en als voetbaldier wil ik graag het trainersvak uit blijven oefenen. Tegenwoordig zijn er steeds minder clubs en steeds meer trainers en dus is het lastig om weer ergens aan de bak te komen. Daarom ben ik blij dat ik deze kans krijg en ik heb zin in de klus.”

Of het zover komt is echter nog wel een vraagteken. Veel met Escudero meegekomen spelers van GHC geven de brui aan de zaterdagtak bij FC Rijnland na dit seizoen en zoeken hun heil bij o.a. buurman VV Leiden of elders. Het is dus de vraag hoeveel spelers er over blijven in de Morsch. ,,Te weinig, zo heb ik begrepen. Ik heb nog wel wat gesprekken gevoerd, maar sommige spelers hadden hun keuze al gemaakt. Dat neemt niet weg dat ik erin geloof dat we straks een team op de been kunnen brengen. Dan heb ik er nog wel pakweg twaalf tot dertien nodig. We zijn daar druk mee bezig en we hebben ook nog wel even de tijd. Maar het verhaal is simpel: zonder spelers geen elftal en dus geen trainersfunctie voor mij. Uiteraard heb ik niets van doen met de reden van het vertrek van de huidige trainer en een aantal spelers.”

Toch ziet Van Goozen het wel zitten bij de groen-gelen. ,,FC Rijnland heeft een fraai complex en er zijn genoeg faciliteiten om lekker te kunnen trainen en spelen. Ik roep bij deze spelers op om er over na te denken om hier te komen spelen. Er zijn altijd spelers die het niet naar hun zin hebben bij een club en die zouden hier welkom zijn. Ook zijn er genoeg spelers die bij een andere club net het eerste niet halen en minder speeltijd krijgen. Tevens liggen er kansen voor spelers die niet meer op zondag willen spelen. Zij kunnen hier op zaterdag terecht. Het is hier altijd gemoedelijk en gezellig. Daar was ik na een paar visites aan de club snel achter. Wij willen dat spelers zich ook welkom voelen. Ik heb genoeg ambitie om er hier wat leuks van te maken.”

Voorzitter Wim Pikaar kwam niet toevallig uit bij Van Goozen. ,,We kennen elkaar enigszins uit de periode bij Roodenburg. Hij speelde daar toen (begin jaren negentig, CvG)), terwijl ik assistent-trainer was. Later kom je elkaar vaak weer tegen, dat is de voetballerij. Het is voor mij ook thuiskomen hier. Ik kom oorspronkelijk uit deze buurt. Weliswaar woon ik nu in Voorschoten, maar dat is om de hoek. Nogmaals, ik heb er heel veel zin in. Het wordt enkel spannend de komende tijd of zich spelers gaan aanmelden. Aan ons zal het niet liggen, de deur staat hier open.”

Interesse om bij FC Rijnland te gaan spelen? Neem gerust contact op met Charles van Goozen (06-4810 6154) of benader het bestuur.

Van Goozen als trainer van CVC Reeuwijk