Terugblik op seizoen met UDO

Na het rampseizoen 2015-2016 startte UDO dit jaar met een nieuwe en piepjonge selectie. Aan het roer stond Nikivor van Rijn en voor hem was het zijn eerste jaar als trainer bij een seniorenteam. Na een periode van gewenning bleek er duidelijk een klik en groeide het team voetballend gezien duidelijk. Speler David Schnorhk: ,,Natuurlijk was het voor iedereen wennen. Niet de jongens onderling, wij spelen eigenlijk al sinds de ukkies samen, maar aan een nieuwe trainer en  aan het voetbal in de vierde klas. De aanpak van Nikivor werkt. Hij eist en krijgt van ons honderd procent inzet tijdens de training en natuurlijk ook in de wedstrijden. Hij weet ons echt te raken met zijn manier van aanpakken.  In de loop van het seizoen werden de resultaten dan ook beter al moet ik erbij zeggen dat de slotwedstrijden tegenvielen.” UDO had gehoopt uit de drie laatste wedstrijden minimaal zes punten te halen, maar het werd, mede door afwezigheid van spelers vanwege blessures,  slechts een puntje.

Heikel punt bij de ploeg uit Oegstgeest bleek het scorend vermogen; slechts 38 keer wist UDO het doel van de tegenstander te vinden. ,,Weinig ja”, beaamt Schnorhk, ,,Patrick Vergeer is onze man voor de doelpunten, maar het is geen spits die er twintig inschiet. Onze doelstelling, de zevende plaats, hebben we niet gehaald. Met een overwinning meer hadden we een gedeelde achtste plek ingenomen, dus ik denk wel dat we als team tevreden kunnen zijn.”

De student werktuigbouwkunde kan in ieder geval persoonlijk met een goed gevoel op het seizoen terug kijken. ,,Ik begon in het tweede, werd bij de selectie gehaald en  mijn eerste basisplaats was tegen Wassenaar. Daarna zat ik steeds bij de groep waar ik eoprecht blij mee was.” Of de selectie in zijn geheel bij elkaar blijft kan Schnorhk nog niet zeggen. ,,Ik geloof dat er wat jongens naar Oegstgeest zullen gaan, maar het grote geheel van de selectie blijft hier voetballen. Er komen wat jongens bij die vroeger bij UDO gespeeld hebben en er stromen A-junioren door. We staan aan de vooravond van de fusie, in 2018 waarschijnlijk zijn beslag krijgt, dus komend seizoen wordt een overgangsjaar. Spannend natuurlijk. Ik hoop dat we volgend seizoen een paar plaatsen hoger kunnen eindigen. Wat er daarna gebeurt is koffiedik kijken.  Ik ben er van overtuigd dat de clubs er samen sterker uitkomen. Er staat veel te gebeuren hier in Oegstgeest.”

Gezien de gemiddelde leeftijd van het team kan het zich gemakkelijk voetballend verder ontwikkelen. De kern blijft vermoedelijk intact en zo kan een plek in de middenmoot makkelijk haalbaar zijn.

N.B. Menigeen zal bij de naam Schnorhk verbaasd de wenkbrauwen optrekken. Zelfs bij het Meertens instituut, dat pretendeert alle familienamen te hebben geregistreerd is de naam onbekend. Schnorhk hierover: ,,Ik ben zelf van oorsprong Zwitsers. Daar woont ook familie. De oorsprong is echter Armeens. Uniek is het wel ja.”

Totaal: 26-26-38-65 (7 5 14), (10e plaats)

Thuis: 13-11-19-36 (10e plaats)

Uit: 13-15-19-29 (9e plaats)

Thuis niet gescoord: 3 keer

Uit niet gescoord: 3 keer

Thuis de nul gehouden: 2 keer

Uit de nul gehouden:  1 keer

Grootste overwinning thuis: 3-0 tegen Football Factory

Grootste overwinning uit:  0-3 tegen Wassenaar

Grootste nederlaag thuis: 1-6 tegen Van Nispen

Grootste nederlaag uit: 6-0 tegen Van Nispen

Topscorer: Patrick Vergeer (12 treffers)