Vierde klasse A (zaterdag) – ,,Het is niet te geloven, maar zijn fantastische kopstoot uit die vrije trap na een kwartier spelen was echt het allereerste doelpunt voor Football Factory van onze laatste man, Marco Hockx. Wij en de vele toeschouwers werden natuurlijk helemaal gek van enthousiasme, maar je geeft hem natuurlijk op zo’n moment geen publiekswissel om hem in de jacuzzi te zien verdwijnen. Dus hij mocht blijven, maar uiteindelijk trok KSD-Marine wel met 1-4 aan het langste eind”, aldus de bevlogen Francisco Corte Real, de tien van Football Factory.

De Leidse ploeg had uit al met 5-2 van deze stugge Haagse ploeg verloren en een dertiende plek met 10 uit 19 en een doelsaldo van 25-75 deden ook al het ergste vrezen voor deze thuiswedstrijd. Corte Real: ,,Man, we hadden met drie of vier nul voor moeten staan bij de rust. Wat een kansen hebben we gemist en niet zomaar van die kleintjes, ik was daar ook mede debet aan. We zetten vanaf het begin toch goed druk op hen, en ze konden zich er niet onderuit spelen. Ze raakten hierdoor zelfs geïrriteerd en hun laatste man mocht blij zijn dat hij niet met rood hoefde te vertrekken na een charge op een Leidse aanvaller.”

Trainer Carlos Pinas, die aan het einde van het seizoen opstapt, zal vast en zeker de rood-zwarten hebben gewezen op het na de rust vasthouden aan het gespeelde spelletje. ,,Maar hoe het kan weet ik echt niet, maar we kwamen niet scherp genoeg uit de kleedkamer. Die Hagenezen waren aanmerkelijk feller. Stapt er iemand bij ons ook nog te laat weg waardoor een buitenspelsituatie werd opgeheven, hup daar lag de 1-1 achter onze invaller-doelman Zampierin. Een dodelijke Haagse counter en nog twee andere grote kansen zorgden voor de 1-4 eindstand. Zelf zag ik mijn pegel vanaf randje zestien na een mooie assist door die Haagse doelman uit de kruising getikt worden. Het zat ook echt niet mee”, aldus de strijdbare Leidse aanvaller

De Leidse ploeg bleef zo dertiende op de ranglijst en dan wetende dat komende zaterdag de strijd met koploper Van Nispen in deze vierde klasse A moet worden aangegaan. Corte Real: ,,Dan zijn we toch zeker niet kansloos want thuis verloren we ook maar nipt met 1-2. Als de basis maar compleet is en niet zoals vorige week uit bij FC Rijnland waar we zes jongens uit het tweede in de basis hadden en maar één wisselspeler op de bank konden noteren. De reden? Blessures, een enkele schorsing en we blijven toch ook wel Leidse studenten. Een kwestie van de juiste mentaliteit op kunnen brengen met elkaar, denk ik maar.”

En de Leidse Arnold Kruiswijk, de echte van Vitesse had 303 doelpuntloze competitiewedstrijden laten noteren voordat hij voor de keer scoorde tegen Sparta in het Gelredome, die keek zeer trots terug op zijn treffer, maar baalde net als Corte Real van het spelverloop in de tweede helft. Maar Corte Real vertrouwt op een goede afloop volgende week uit bij Van Nispen. Is een bekend Leids voetbalgezegde niet: ,,Al is de Bollenstreker nog zo snel, de Leidse student die achterhaalt hem wel?”

Football Factory – KSD-Marine 1-4 (1-0). Hockx 1-0, KSD-Marine 1-1, 1-2, 1-3 en 1-4.

Basisopstelling L.V.V. Football Factory: Zampierin, Van den Akker, Hockx, Limon, Hooghiemstra, Dingjan, Peters, Corte Real, Person, Broers en Van der Slot.