Vierde klasse A (zondag)- Met handen kun je geen ijzer breken. Ofwel; Edwin Kluivers stond afgelopen dinsdag voor het eerst voor de groep bij de training en zondagmiddag zat de Leidenaar voor het eerst op de bank bij Leidsche Boys. Vanaf nul zomaar opeens punten pakken zat er dan ook niet in, maar daar had Kluivers na de 7-1 nederlaag bij VEP geen boodschap aan. ,,Het resultaat boeit me nu nog niet. Eerst moet de knop om bij de club en op dat gebied is er al heel veel gebeurd deze week. Andere teams willen weer meewerken om weer een positieve uitstraling te krijgen en ons te helpen. Daarnaast was het twee keer druk op de training en dat maakt dat ik ontzettend veel zin heb om er hier wat van te maken. Tegen VEP zag ik al veel positieve dingen, enkel was het pijpje na rust leeg.”

Kluivers had vooraf ook geen wonderen verwacht van zijn manschappen, maar het deed hem deugd dat er ‘knetterhard’ was gewerkt. ,,Ik ben vooral bezig geweest met de linies en niet zo zeer om ze conditioneel meteen te slopen. We gaan de komende tijd opbouwend te werk en op conditioneel vlak moeten we het straks steeds beter gaan volhouden. We konden het voetballend best aardig bijbenen en na de 3-1 van Ricardo Heruer zat er even meer in. In het slotstuk trokken we het niet meer, maar daar kijk ik nu nog niet naar. Ik zag weer plezier en dat is een eerste vereiste. Daar gaan we de komende weken verder mee.”

Leidsche Boys speelde zonder de geschorste Trogillio Pinas en miste daarom wat stootkracht voorin. ,,Dat klopt, maar er zat weer wat lijn in. Ze kunnen echt wel wat en ik heb de wens om ze beter te maken. Ik vind dit een mooie klus. Ons uitgangspunt is om volgende week weer eens te gaan winnen. Dat is zeker niet onmogelijk tegen GOL Sport.”

Basisopstelling Leidsche Boys: Kirac, Redel, Kooker, Van Duyl, Mkaddem, Heruer, Moes, Schoonderwoerd-den Bezemer, Gauger, M. van Eenennaam, Abassi.