Vierde klasse A (zaterdag)- Afgelopen week werd er extra voor gewaarschuwd en ook speciaal op getraind. Namelijk het fysieke spel van de tegenstander van het militaire sportcomplex aan de Waalsdorperweg in Den Haag. Ga niet mee met hun spel in de wedstrijd en blijf zoveel mogelijk uit de duels was hen op het hart gedrukt. In de thuiswedstrijd, verleden jaar, was dat ook goed gelukt en hielden de mannen van trainer Cees van Tongeren er een 3-1 overwinning aan over. Nu werd het een nipte 2-3 zege.

Toch begon het niet goed voor de Leidenaren. Volgens Van Tongeren was het begin stroef en onzeker. Er leek angst in de ploeg te zitten en men was veel te bleu. ,,Dat overkomt ons haast in iedere wedstrijd, zo’n angstige start. Dat leverde de tegenstander al na enkele minuten een grote kans op, maar daarna herstelde de ploeg zich redelijk. Erg grote kansen ontstonden er niet aan beide kanten. Hoewel, keeper Raymond Meijers moest een keer handelend optreden en de paal werd een keer geraakt. Aan de andere kant hadden we een strafschop moeten hebben of op zijn minst een vrije trap op de rand van het strafschopgebied, toen Mitchell Hage daar heel hard werd aangepakt. Maar de scheidsrechter zag dit helaas anders. De ruststand was dan ook 0-0 waar ik echt wel tevreden over was omdat wij steeds meer in de wedstrijd kwamen.”

Geen doelpunten dus in die eerste helft, maar wel vijf in de tweede. De allereerste viel omstreeks de 55ste minuut, toen Ivo Nolet een vrije trap mocht nemen. Hoewel daar volgens Van Tongeren afspraken over gemaakt zijn, vond Nolet het nodig om deze trap rechtstreeks te nemen. Dat pakte goed uit want via de binnenkant van de kruising ketste de bal in het net. ,,Ik weet niet of dat zijn bedoeling was, maar als dat zo is mag hij dat voortaan vaker doen.” Twee minuten later al viel de gelijkmaker toen de Leidse verdediging bij een corner lengte te kort kwam. Met nog een kwartier te gaan leek de beslissing de goede kant op te vallen toen verdediger Wesley Schreuder er op fraaie 1-2 van maakte.

Om deze stand vast te houden mocht middenvelder Vincent Donders zijn opwachting maken. Veel hielp dat in eerste instantie niet, want in de 89e minuut viel dan toch die gelijkmaker. Maar Donders was er niet voor niets ingekomen, toen hij twee minuten in blessuretijd bij een afgeslagen aanval de bal oppikte en bij de counter de Haagse keeper 15 meter voor het doel zag staan om alsnog het winnende doelpunt te scoren.

Van Tongeren was dan ook heel tevreden met zijn ploeg en de uitslag. ,,We hebben niet voor niets de minst gepasseerde achterhoede van onze afdeling en we staan vaster op de vierde plek. Misschien zit er nog meer in, zoals misschien een vervangende nacompetitieplek. Maar eerst nog even afwachten. We krijgen nog een aantal zware wedstrijden, te beginnen volgende week thuis tegen koploper van Nispen. Als we dan maar niet weer beginnen met zo’n angstige start zoals ook deze keer weer. Nu liep het goed af, maar zo zal het niet altijd gaan.”

Foto’s: met dank aan Stan van der Meel