Vierde klasse A (zaterdag)- Ozan Demirbas was zaterdag wederom op dreef voor FC Rijnland. Dit keer maakte de spits vijf treffers tegen UDO, dat in Oegstgeest met 2-5 werd verslagen. Demirbas stijgt naar een seizoenstotaal van 35 competitiedoelpunten, waardoor hij een gooi doet naar de topscorerstitel van Leidenamateurvoetbal.nl. Voor de Leidenaren is dat ook nog het enige doel van dit seizoen, want om de prijzen wordt al een tijdje niet meer gespeeld.

,,Wij willen Ozan (Demirbas, red.) helpen bij het behalen van die topscorerstitel”, bevestigt FC Rijnland-verdediger Michael Derksen. ,,Tegen UDO hebben we hem vaak in stelling gebracht, terwijl iemand anders ook had kunnen schieten.”

De formatie van trainer Roberto Escudero leek in eerste instantie een makkelijke middag tegemoet te gaan via een 0-2 voorsprong in het eerste kwartier. Michael de Roode kreeg echter een rode kaart aan Leidse kant, nadat hij ‘gespuugd’ zou hebben naar de scheidsrechter. ,,Ik zag het zelf niet”, vertelt Derksen. Met tien man kregen de bezoekers het lastig. Rutger Hoogkamer maakte de aansluitingstreffer, waarna Demirbas met zijn derde voor de 1-3 tekende. Nog voor rust deed Pascal Franken opnieuw iets terug voor de Oegstgeestenaren: 2-3. UDO-aanvaller Quinten van Velzen had overigens het verschil met de tegenstander weg kunnen poetsen, maar hij miste twee grote kansen.

In de tweede helft leek het moeilijker te worden voor FC Rijnland, nadat Efe Yagin met zijn tweede gele kaart moest inrukken. De gasten moesten met tien man verder, maar zakten niet in en bleven met Demirbas en collega-spits Kay Oudenaarden voorin hangen. De thuisploeg had moeite om er doorheen te komen, ook omdat de Leidse formatie het spel probeerde te vertragen. In de laatste twintig minuten schoot Demirbas nog twee keer raak.

Pascal Franken baalde van de gemiste kans tegen de negen man van FC Rijnland. De middenvelder zag dat de tegentreffers eenvoudig werden weggegeven. ,,Een aantal lange ballen vielen wel heel makkelijk achter onze verdediging. Dat zijn natuurlijk fouten, maar het ging eigenlijk daarvoor al mis. Het middenveld en de aanval zetten foutief druk. Dan staat het positioneel verkeerd”, aldus de middenvelder, die ook volgend seizoen voor UDO uitkomt. ,,De meeste spelers blijven, behalve onder anderen Eus Bayram, die naar VV Oegstgeest gaat. Verder wordt het team aangevuld met A’tjes en nog een aantal oude bekenden.” Er volgt dus nog een seizoen in de vierde klasse voor UDO, totdat de fusie met Oegstgeest plaats gaat vinden.

Bij de zaterdagtak van FC Rijnland is er meer onzekerheid over komend seizoen. Charles van Goozen is aangesteld als opvolger van Roberto Escudero, die geen overeenstemming kon bereiken over een vervolg van de samenwerking. Het is echter maar de vraag of de nieuwe trainer een volwaardig team op de been kan brengen. Veel spelers vertrekken naar andere clubs. Ook Derksen wil weg. ,,Nu Roberto (Escudero, red.) weggaat, ga ik liever wat anders zoeken. Bij VV Leiden kan ik mij ook altijd aanmelden, ik ken Cees van Tongeren. We gaan het wel zien hoe het gaat lopen. Ik moet het wel kunnen combineren met mijn werk. Over twee weken weet ik meer.”

Voordat de overschrijvingen gaan plaatsvinden, wordt eerst nog de laatste competitieronde afgewerkt. UDO gaat op bezoek bij Football Factory. De Leidse studenten verloren met 4-1 bij SV Wassenaar, de aanstaande tegenstander van FC Rijnland.

 

Comments are closed.