HomeVijfde klasseFootball FactoryFootball Factory geen plaag voor winnend Roodenburg

Football Factory geen plaag voor winnend Roodenburg

-

Vierde klasse A(zaterdag)-Leiden Noord was zaterdagmiddag het decor van de wedstrijd Roodenburg tegen Football Factory, oftewel het duel van de mannen van Nino Poulina tegen de mannen van Youcef Boukhedmi. Beide ploegen moesten op de zesde speeldag winnen om uit de onderste regionen vandaan te komen, de thuisploeg won uiteindelijk met 3-1 en kan door dit resultaat weer enigszins naar boven kijken. En de mannen van Football Factory; wonden likken en er volgende wedstrijd gewoon weer staan.

De plaaggeest der engerlingen heeft kennelijk zijn toevlucht genomen want er werd gewoon op het hoofdveld gespeeld, al was wel te zien dat dit veld hierdoor een opdonder heeft gehad. De bal rolde nauwelijks en dat kwam het veldspel uiteindelijk niet ten goede. In het eerste gedeelte van de eerste helft was Football Factory de bovenliggende partij, en het gevaar kwam voornamelijk vanaf de linkerkant in de persoon van Gary Person. Eenmaal moest de keeper van Roodenburg, Michiel Huigens,  in deze periode handelend optreden, hij stopte een inzet van eerder genoemde Person en er werden een aantal aanvallen tot corners verwerkt.

De verdediging van de bezoekers onder leiding van Thijs de Jong gaf ook heel weinig weg, het gevaar moest voornamelijk uit afstandsschoten vanuit de tweede lijn komen. Halverwege de eerste helft kregen de studenten de grootste kans tot dan toe. Danny Boers mocht alleen op de keeper afgaan, maar deze kon Boers met een redding van een doelpunt afhouden.

Nauwelijks een minuut later was de brilstand van het scorebord verdwenen, de in potentie veruit de beste man van het veld Oktay Gezici mocht vanaf randje 16 meter een vrije trap nemen en deze verdween onhoudbaar voor de keeper in de korte hoek over de muur in het doel. In potentie, want Gezici doet nog veel te veel uit stilstand. Hij heeft overzicht, techniek, een goede trap en spelinzicht, maar de ex-speler van DoCoS doet wel alles vanuit één tempo. Deze speler zorgde vlak voor rust ook voor verdubbeling van de score, hij was het eindstation van een goedlopende aanval en na een voorzet van Mohammed Matoug werd de 2-0 binnengekopt.  Matoug moest na deze voorzet de strijd staken, hij moest geblesseerd van het veld af.

Ondanks dat ik goed beschut op de nieuwe tribune van Roodenburg zat kon een lekker bakkie thee er wel in. Uw verslaggever ter plekke, overigens samen met huisfotograaf Hidde de Meij van LAV, heeft zowel voor de wedstrijd, in de rust als kort na de wedstrijd nog uitvoerig met de sympathieke voorzitter van de thuisclub, Raymond Keur, gesproken over andere zaken dan die alleen deze wedstrijd aangaan. Ik wist het al, maar wil hier toch nog even benadrukken dat de club met een geweldige historie tegenwoordig maatschappelijk heel goed bezig is. Het draait bij Roodenburg allang niet meer om alleen maar voetbal, zij doen heel veel terug voor de gemeenschap en zo kan het voorkomen dat de kantine doordeweeks stampvol zit met kaarters en sjoelers. En, het wandelvoetbal heeft inmiddels ook in het Leidse haar intrede gedaan, in navolging van bijvoorbeeld SJC zijn er inmiddels al een man of tien wekelijks in de weer. Ik doe hierbij ook gelijk even een oproep, meer mensen zijn uiteraard welkom en dat verdiend deze club ook!

Terug naar het voetbal, welk strijdplan zouden de bezoekers de tweede helft ten tonele brengen om in ieder geval nog met een gelijkspel huiswaarts te keren? Net als in de eerste helft moest eigenlijk al het gevaar van de snelle linksbuiten Person komen. Hij kreeg daarbij wel erg weinig ondersteuning van zijn ploeggenoten en als hij al eens werd gevonden was daar de overenthousiaste assistent scheidsrechter van de thuisploeg die daar letterlijk zijn stokkie voor in de lucht stak. Goed voorbeeld doet kennelijk volgen want ook zijn collega aan de overkant dacht dat het al vlaggetjesdag was en bij iedere diepe bal ging die vlag de lucht in.

Football Factory was de tweede helft niet bij machte om het Roodenburg echt moeilijk te maken. Voetbal kan heel simpel zijn, maar de studenten volharden in veel te moeilijke oplossingen, terwijl op dit zware veld juist de bal het werk had moeten doen. Er volgde dan ook een fase met veel foute passes, spelers die zich vastliepen door veel te lang met de bal te lopen en een speler die heel enthousiast ging jagen maar er uiteindelijk achter kwam dat hij hierin de enige was.

Ook de trainer van de thuisploeg liet zich verbaal gelden en gaf aan dat zijn ploeg simpel moest spelen, er kwam en was ruimte achter de defensie van de bezoekers maar ook hier werd naar veel te moeilijke oplossingen gezocht.
Een kwartier voor tijd had Gezici de kans om een hattrick te maken, maar hij kon de trekker niet overhalen. Na een door de scheidsrechter terecht genegeerd vlagsignaal kon hij alleen op de keeper afgaan, omspeelde deze ook maar zijn inzet kon net voor de lijn worden weggewerkt. Een paar minuten later kwam de spanning terug in de wedstrijd en mochten de studenten na een overtreding op de achterlijn een strafschop nemen. Deze werd door De Jong onberispelijk ingeschoten.

Intussen had het zware veld zijn tol geëist, bij Roodenburg vielen de spelers met bosjes om en moesten hiervoor behandeld en/of gewisseld worden. Ook het pietluttige fluiten van scheidsrechter Van Drunen droeg niet mee aan een lekker verloop van de wedstrijd, echt bij iedere vrije trap en ingooi moesten de spelers meters terug. Een slotoffensief van Football Factory zat er niet meer in, irritaties onderling namen ook toe en het was uiteindelijk Sadesh Mahesh die in blessuretijd de eindstand van 3-1 op het scorebord schoot.

Voor Poulina wacht de schone taak om zijn spelers weer op te lappen voor de volgende wedstrijd en voor de staf van Football Factory om nog meer een eenheid in het team te slijpen, simpel te spelen en meer gebruik te maken van de kwaliteiten van linksbuiten Person en hem sneller in het spel te betrekken.

Roodenburg-Footbal Factory 3-1 (2-0). 28. 1-0 Gezici, 39. 2-0 Gezici, 78. 2-1 De Jong en 90.+3 Mahesh 3-1. Scheidsrechter: Van Drunen. Toeschouwers: 40.

Opstelling Roodenburg : M.Hugens, J. Monfils (26. A. Dzulakian, 72. K. Belkerma), R. van der Blom, T. Singerland, L. Brooks, O. Gezici, A. Mizab, Y. Oulmoudem, M. Matoug (46. S. Mahesh), S. Serray en V. Leonora.

Opstelling Football Factory : B. Eggen, S. Luidens, M. van den Akker, J. Boukhedmi (79. F. Hooghiemstra), T. de Jong, C.F. de Ataide e Leme Corte Rea (69. V. Corte Real)l, B. Thong, G. Person, M. de Gouw (79. P. van Schie) , D. Boers en S. Voltan.

Foto’s: Hidde de Meij

Later op de dag volgt nog een fraaie, uitgebreide fotoreportage!!