Vierde klasse A (zaterdag)- Football Factory wist van tevoren dat het een lastige wedstrijd zou worden tegen Blauw-Zwart, de nummer drie op de ranglijst. En dat bleek, want de Leidenaren werden in eigen huis met 0-4  verslagen. ,,We hebben weer veel strijd geleverd, maar alle complimenten gaan deze week naar het spel van Blauw Zwart”, zegt Football Factory-aanvaller Thijs de Jong. ,,Ze waren gewoon een maatje te groot.”

De vorige wedstrijden tegen Oosterheem en Roodenburg zette Football Factory een goede reeks neer. Tegen beide ploegen werd gelijk gespeeld. De Jong: ,,Daar hebben we ook echt voor gestreden en met een goed resultaat tot gevolg. Jammer dat die sterke reeks nu weer ten einde is.”

De Leidse ploeg kwam zaterdag tegen Blauw Zwart al snel op achterstand. Na een onenigheid met de scheidsrechter lette de verdediging niet op, waardoor na tien minuten spelen de 0-1 al op het scorebord stond. ,,De bal was eigenlijk al anderhalve meter over de zijlijn geweest”,  vertelt De Jong. ,,Dus wij wilden een ingooi, maar de scheidsrechter liet doorspelen. Wij waren teveel met de scheidsrechter bezig en daar profiteerden zij van.”

Snel daarna viel ook de 0-2. Uit een afgeslagen corner wist de nummer 4 van Blauw Zwart de bal vanaf randje zestien in de hoek te leggen. ,,Eigenlijk gingen we daarna pas voetballen. Helaas lukte het steeds net niet om te scoren. We hebben zeker wel wat kansen op de 1-2 gehad”, zegt de aanvaller.

De 0-3 viel tien minuten voor het einde van de tweestrijd. Daarbij was De Jong zelf betrokken. ,,Bij het meeverdedigen kreeg ik een duwtje waardoor ik de bal net wegtikte richting onze keeper. Deze pakte hem klemvast, maar de scheidsrechter zag er een terugspeelbal in. Een indirecte vrije trap dus, die weergaloos in de kruising werd geschoten. De scheidsrechter floot verder trouwens wel een goede wedstrijd.”

Na de 0-3 was het gedaan met het verzet van Football Factory. De bal werd bij de aftrap verspeeld, ging diep en lag alweer in het Leidse net. De Jong: ,,De uitslag is wel een beetje zuur. Het grootste gedeelte van de wedstrijd deden we gewoon mee en dat is iets waar we best trots op mogen zijn.”

Hoewel De Jong vond dat zijn ploeg het goed deed, was hij vooral onder de indruk van Blauw Zwart. ,,Samen met Oegstgeest zijn zij wat mij betreft de best voetballende ploeg in onze competitie. Ze bleven heel rustig, ook toen wij kansen op de 1-2 kregen. Hun verdediging stond ook heel goed, eigenlijk kwamen we niet in hun strafschopgebied. Echt, complimenten.”

Volgende week gaat Football Factory de strijd opnieuw aan. ,,Als we zo door blijven spelen gaan we wel wat punten pakken. Tegen ploegen zoals KMD/Marine en FC Rijnland die het ook van vechtlust moeten hebben, wil ik het nog wel eens zien.” Voor De Jong was dit de tweede volledige wedstrijd nadat hij terug is van zijn blessure die hij opliep in december. Daarbij verrekte hij zijn enkelbanden en knieband. ,,Tegen Oosterheem speelde ik eerst een halve wedstrijd en toen kreeg ik toch wel weer last van mijn enkel. Maar nu ging het goed. Daar ben ik heel blij mee.”

Sinds zijn terugkeer heeft De Jong wel een andere positie gekregen. Hij is van het middenveld verhuisd naar linksbuiten. ,,Ik vind mezelf meer iemand die kansen moet creëren dan een spelverdeler. Voorin moet je het ook meer hebben van explosiviteit en dat ligt mij wel. Dus ik ben tevreden met deze positie. Wel jammer dat ik nog niet heb gescoord.”

Opstelling Football Factory: Sels, Van den Akker (Van Schie), Hockx, Limon, Luidens (Hooghiemstra), Dingjan, Jansen, Corte Real, De Jong, Broers, Van Diermen (Person)

Doelpuntenmakers Blauw Zwart: Maarten Hoogduijn, Arthur Schiebroek, Kim Theil, Stuart Hooijmans.