Alphia-Roodenburg

Het ziet er niet naar uit dat Roodenburg een rol van betekenis kan gaan spelen in deze klasse. Natuurlijk kan de ploeg van Nino Poulina zich straks, in de tweede seizoenshelft, nog gaan mengen in de strijd om de tweede periodetitel maar de vraag is wel hoe reëel dat is. De Leidse ploeg verloor vorige week de inhaalwedstrijd tegen Meerburg met 0-4 en afgelopen zaterdag ging het op eigen bodem wederom mis tegen koploper Oegstgeest. De blauwzwarten kwamen nog wel op gelijke hoogte tegen de brigade van Huig Jan Heeringa en de koploper speelde vanwege en rode kaart ook nog eens met tien man, maar uiteindelijk moesten de Leidenaren het ruimschoots afleggen. Het maakt dat nu de achtste positie wordt ingenomen en het is zeer de vraag of daar na zaterdag verbetering in komt. Alphia draait met de besten mee en lijkt op dit moment een maatje te groot. Toch liet Roodenburg tegen Oegstgeest bij vlagen zien dat het zeker wel wat in huis heeft dus komende zaterdag zou ook de ommekeer kunnen worden voor een betere fase in de competitie.

Football Factory-UDO

In Leiden zullen de nummers elf en negen de degens gaan kruisen. UDO sprokkelde vooralsnog negen punten en dat zijn er vijf meer dan dat de roodzwarten er verzamelden na acht speelronden. Beide ploegen hebben vrij veel moeite met scoren. Het vijandige net werd tienmaal gevonden. Afgelopen weekend kwam de ploeg van Nikivor van Rijn niet in actie, terwijl Hazerswoudse Boys op eigen grond met 2-1 te sterk was voor de Leidenaren. Dat wil zeggen; het resultaat viel ten gunste uit van de zwartwitten hoewel de bezoekers daadwerkelijk wel kansen kregen op een beter resultaat. Van de voorspoedige start is ondertussen weinig meer over voor de thuisploeg. Slechts WVC en Wassenaar staan onder Football Factory en het valt nog maar te bezien of die clubs het seizoen afmaken. Beide teams staan nog op nul en Wassenaar kwam afgelopen zaterdag niet opdagen bij SEV. Komt er een herhaling van GOL Sport? UDO boekte al wel wat leuke resultaten, maar zal zo langzamerhand ook weer eens moeten winnen om de zesde plaats in zicht te houden. Dat lijkt vooralsnog de hoogst mogelijke sport op de ladder.

Oegstgeest-SEV

Voor de ploeg van Huig Jan Heeringa staat er een heuse topper op het programma. Oegstgeest morste nog geen punt, ook niet na een bezoek aan Roodenburg. Lange tijd hadden de geel-roden het niet makkelijk tegen een stugge Leidse tegenstander, maar uiteindelijk kwam de schwung er weer in en met speels gemak werden vijf treffers binnen gewerkt. SEV is de enige andere formatie die ook nog ongeslagen is, maar wel werden er twee punten gemorst tegen VVSB, een ploeg waar Oegstgeest eerder ruimschoots van won (4-1). Bij winst van de makkelijk scorende Voscuyl-brigade bedraagt het gat al vijf winstpunten. Niet dat er te vroeg victorie zal worden gekraaid bij Heeringa en de zijnen, vorig seizoen ging het ondanks het gemak om vaak te winnen alsnog faliekant mis, maar bij een achtste seizoenszege gaat het er wel erg op lijken dat VVO de torenhoge favoriet is. De Leidschendammers acteerden twee seizoenen terug nog in de tweede klasse, maar degradeerden tweemaal op rij. Het mag duidelijk zijn dat SEV ook niets liever wil dan in elk geval een klasse hoger uit te komen dan in de kelder.

VVSB-Meerburg

Meerburg doet zo zoetjes aan mee in de vierde klasse, hoewel aan de zege op WVC, dat nog steeds op nul staat, niet teveel waarde gehecht kan worden. Puntverlies tegen een ‘dwerg’, overigens met alle respect gesproken, mag simpelweg niet. Toch moesten de Rijndijkers drie tegendoelpunten toestaan. Aan de kant van de ploeg van Alex Redel was Daan van der Zwaan de grote man met vier doelpunten. Een week daarvoor tekende de spits ook al voor twee treffers in het duel met Roodenburg. Komende zaterdag wacht een tegenstander van formaat. VVSB is de huidige nummer twee op de ranglijst en heeft twee punten meer dan de withemden. Wel verloor Meerburg al drie keer, terwijl de paars-gelen eenmaal verlies leden en tweemaal gelijk speelden. VVSB won in de voorbije speelronde nipt van KSD/Marine. Mocht Redel zijn ploeg zien winnen dan kan Meerburg zelfs oprukken naar de tweede plaats. De voeten zullen moeten spreken bij de nieuwkomer op zaterdag.