Vierde klasse A (zaterdag)- Deze week werd Wesley Schreuder vader van een dochter, maar toch moest hij voor zijn club, tegen de afgelopen weken bekendgemaakte voorstellen van de EU in, opdraven om tegen UDO zijn team te vertegenwoordigen. Dat deed hij maar al te graag en daarbij bleef het niet, want hij scoorde na ampel vijf minuten ook nog eens het eerste doelpunt van de wedstrijd. Volgens Schreuder kon daarmee zijn week niet meer kapot, hoewel het volgens hem al met al geen beste wedstrijd was.

 

,, De eerste tien minuten ging het nog wel, maar daarna zakte het behoorlijk in. Er werd weinig door ons gecommuniceerd en we lieten de tegenstander in hun spel komen. Daarentegen hadden we wel het meeste balbezit, maar werden niet gevaarlijk. Mijn doelpunt kwam tot stand na een voorzet van Ivo Nolet en het tweede doelpunt kwam tien minuten voor het einde van Roland Middelkoop, na voorbereidend werk van Mitchell Hage. Verder was de scheidsrechter vanmiddag volgens mij niet in goede doen, want hij deelde aan beide kanten een rode kaart uit en ook werd de wedstrijd nog tien minuten gestaakt omdat de grensrechter van UDO weigerde het veld te verlaten na opdracht van die scheidsrechter. Ondanks dat er voor ons vanmiddag niets meer te halen viel, wonnen we dus wel. Maar we kijken vooral uit naar de twee laatste wedstrijden, want dan gaat het nog ergens om.”

Bij UDO liggen de zaken iets anders. Volgens UDO-keeper Pieter Heeren hebben ze best een aardig team, maar zijn ze nog erg jeugdig en onervaren en daarom valt er vaak geen peil op te trekken hoe er gespeeld gaat worden. ,, We stonden al snel op achterstand omdat we niet goed stonden. Daarna gebeurde er weinig. VV Leiden liet ons voetballen, maar dat leverde helaas niets op hoewel de beste kansen wel voor ons waren. De grootste was vlak voor rust toen David Schnorhk de paal raakte na een eigen actie vanaf de middellijn. De tweede helft dacht VV Leiden ons vast te zetten, maar dat lukte niet. Wel scoorden wij de 1-1 door Pascal Franken.”

Vervolgend:  ,,Kort daarop werd het 1-2, maar daar zat volgens ons wel een buitenspelluchtje aan, maar de onzekere scheidsrechter negeerde onze grensrechter volkomen. Dat was min of meer de aanleiding tot wat er daarna gebeurde. Bij een overtreding van Bert Juffermans werd hem, terecht of onterecht, de rode kaart getoond. Dat gaf nogal wat commotie, waarbij onze grensrechter ook nog eens dat net daarvoor toegekende buitenspeldoelpunt aanhaalde. Daarop werd de grens weggestuurd en werd er dus even niet doorgespeeld. Tot dan was er helemaal niets aan de hand en was er van beide kanten totaal geen sprake van enige agressie, verre van zelfs. Daarna leek de scheidsrechter een beetje de weg kwijt en gaf hij onze tegenstander ook nog eens rood. Haast hadden we toen nog een punt gepakt, toen Kubilay Isik Rutger Hoogkamer lanceerde. Jammer voor ons wist de Leiden-keeper die bal nog net onschadelijk te maken”.

Zo eindigde deze vrij makke strijd tussen UDO en de VV Leiden in een 1-2 overwinning voor de bezoekers, waarbij de scheidsrechter deze keer voor het nodige tumult en commentaren zorgde.

Foto’s: Stan van der Meel