Vierde klasse A (zondag)- Over de wedstrijd hoefden we het niet te hebben. De zondagtak van Leidsche Boys verkeert al het hele seizoen in zwaar weer, wat eigenlijk op zich al een understatement is. Met een enkel punt uit zestien wedstrijden (inclusief twee punten in mindering) staan de Leidenaren onderaan en is de moraal bij de Boys ver te zoeken. Althans, dat zou je denken. Ondanks de 7-0 nederlaag tegen Taurus was trainer Ed Kluivers trots op zijn manschappen, maar kritisch richting het bestuur.

Van het verlies van Leidsche Boys zal niemand opkijken. Taurus doet volop mee om het kampioenschap aangezien de Delftse studenten op slechts één punt van koploper Bernardus staan, waardoor een misstap tegen de nummer laatst door niemand ingecalculeerd werd. De kansen op een positief resultaat werden voor de Vlietbewoners al helemaal de grond ingeboord toen trainer Kluivers op zondag drie afmeldingen op zijn telefoon zag binnenkomen. Kluivers: ,,We stonden dus met tien man. Ik moest de verzorger het veld insturen en had geen wissels. Zo kan ik er ook niets aan doen, en dat terwijl ik tegen het bestuur en de spelers heb gezegd dat ik het bijltje er niet bij neer zal gooien. Ik maak dit seizoen af, maar dan moet er wel wat veranderen binnen deze club.”

Ondanks alles was er nog ruimte voor positiviteit: ,,Ik heb diep respect voor de spelers van afgelopen zondag”, stelt Kluivers. ,,Vooraf wisten we dat we weinig tot niets in de melk te brokkelen zouden hebben, maar alsnog heb ik veel strijdlust gezien. Die jongens gingen er vol voor. Daarom denk ik dat we met een volledige groep van minimaal veertien man uiteindelijk boven Roodenburg en GOL Sport gaan eindigen. Geef mij elke trainingsavond minimaal veertien man en wij stijgen nog een paar plaatsen.”

Over zijn eigen functioneren is Kluivers duidelijk: ,,Vorige week tegen GOL Sport hadden we gewoon moeten winnen. We gaan drie keer alleen op de keeper af, maar scoren niet. Dan wordt het lastig. Zondag heb ik de spelers kunnen motiveren om vol de strijd aan te gaan, dat zegt wat. Nu is het de beurt aan het bestuur van Leidsche Boys. Ik wil training geven zoals ik dat altijd doe. Veel jongens vinden het dan ook leuk en ze worden ook merkbaar beter. Maar er moeten eerst mensen opstaan binnen de club om mij te helpen. Nu kan je Mourinho of Van Gaal voor de groep zetten, maar beter zal het niet worden.”

Of Mourinho en Van Gaal de verzorger beter kunnen laten voetballen valt inderdaad nog te bezien. Volgende week komt het laag geklasseerde Moordrecht naar de Voorschoterweg en van dat soort ploegen zal Leidsche Boys punten moeten kunnen afsnoepen. ,,Ook Taurus vond ik verre van goed: het niveau is niet erg hoog in deze afdeling”, weet Kluivers. ,,Als ik deze jongens een heel jaar lang kan trainen en we elke week minimaal veertien man hadden, dan zouden we zo bij de bovenste drie staan. Dat weet ik zeker. Voor nu maak ik het seizoen zo goed mogelijk af, ik zal nooit opgeven of de spelers in de steek laten. Dat zit niet in mijn aard.”