Vierde klasse A (zaterdag)- Met een magere 1-2 overwinning trok UDO aan het langste einde bij WVC, dat nog geen punt vergaarde maar wel een beduidend doelsaldo heeft dan Wassenaar en GOL Sport en dus geen laatste is. UDO vond door de zege weer aansluiting bij de middenmoot. Spits Isik Kubilay, die zelf niet tot scoren kwam, blikt terug op het duel.

,,Ik vond het wel een mooie pot voetbal van onze kant die wij verdiend hebben gewonnen. Wij hadden meer balbezit dan onze tegenstander en onze backs kwamen regelmatig goed mee op. In de eerste helft kwamen wij op voorsprong door Wouter de Bruyn na een goede assist van Bert Juffermans. Toch konden wij de voorsprong niet lang vasthouden want na een snelle counter was het al vlug weer gelijk. Omdat wij beter waren en goed speelden raakten wij niet in paniek maar we moesten wel blijven opletten dat zij met af een toe een gevaarlijke counter zouden scoren.”

Lange tijd bleef de 1-1 op het scorebord staan. Kort voor tijd dan toch gerechtigheid toen het weer De Bruyn was die het vijandelijke net wist te vinden. Dit keer was het David Schnorhk die hem hiertoe in staat stelde en tevens werd daardoor de overwinning een feit. ,,Het was een hele mooie aanval waaruit hij scoorde en ik vond de overwinning wel terecht”, blikt een tevreden Kubilay terug op de wedstrijd  waarvan hij vond dat De Bruyn met zijn twee treffers één van de beteren was. ,,Eigenlijk waren er geen echte uitblinkers want we hebben als team goed gespeeld en hard gewerkt voor de overwinning. Het was gelukkig een sportieve wedstrijd met weinig kaarten.”

WVC was vorig seizoen het lelijke eendje in de 4e klasse A. Na vier nederlagen staan zij nog puntloos onderaan. De overwinning van UDO was niet geheel onverwacht maar toch uiterst krap. Hoe verklaart Kibulay dit? ,,Eigenlijk hebben zij mij wel verrast want volgens mij hebben ze ten opzichte van vorig jaar enkele versterkingen erbij en speelden goed met snelle counters”, is zijn visie na de gewonnen pot waarvan hij nog nageniet. ,,Het is fijn om weer in de middenmoot te staan en we gaan de komende wedstrijden zeker nog meer punten pakken”, voorspelt de spits.

UDO heeft nu evenveel punten als vorig seizoen rondom deze tijd, maar had daar tot dusverre een wedstrijd minder voor nodig. De ploeg van Nikivor van Rijn is dus iets beter vertrokken, maar moet inmiddels wel in staat zijn om tegenstanders als WVC eerder kansloos te laten. Volgende week wacht Wassenaar, dat met 0-9 verloor van Alphia en met zeven man eindigde (duel werd tien minuten voor tijd gestaakt, red.). UDO moet dan in staat worden geacht om op negen punten uit te komen.

 

Foto’s: lichtenbeldfoto.nl