Vierde klasse A (zaterdag) –  ,,Laat ik duidelijk zijn, we hebben vandaag gestreden voor elke meter. Maar wat een veld zeg bij Hazerswoudse Boys en dan in dit poldermodel ook een straffe wind die het spelbeeld zo kon bepalen. En als je dan nog een half uur met tien man verder moet door een terecht gegeven rode kaart dan weet je dat dit zoveel extra energie kost. Dan is deze 2-1 nederlaag te verklaren. Maar reken maar dat iedereen van ons team baalt, maar… thuis pakken we ze”, aldus de bevlogen Football Factory-verdediger Martijn van den Akker.

Voor aanvang van deze wedstrijd noteerde de thuisploeg een negende plek met 7 uit 6 waar de Leidse studenten een elfde plek in deze vierde klasse A innamen met 4 uit 6. En die punten kwamen van de thuiszege op Wassenaar (4-1), nummer laatst op de ranglijst, en het gelijke spel tegen Haagse Hout waar zeker er meer in had ingezeten voor de Leidse studentenploeg. De vraag voor de meegereisde Leidse supporters was vooral of ze het goede resultaat van de poulewedstrijd om de LAV Cup tegen Oegstgeest, een 2-0 winst, konden doortrekken. Want opvallend blijft bij de uitploeg het geringe aantal gescoorde doelpunten, negen pas in totaal.

Van den Akker: ,,In het begin was er weinig voetbal te zien van beide teams. In mijn optiek kwam dat vooral door het slechte grasveld en de bepalende weersomstandigheden in de open polder van Hazerswoude. Maar ik moet ook eerlijk bekennen dat we niet echt scherp begonnen aan deze voor ons belangrijke wedstrijd. Want wil je naar ‘het linkerrijtje’ toe in de stand dan moet je dit soort wedstrijden gewoonweg winnen, ja toch? Er waren kansjes over en weer maar dan ligt die bal wel opeens achter onze doelman Daniele Zamperieni.”

Na tien minuten was het topscorer Vito Martens van de thuisploeg die uit een voorzet van Justin Meyer alweer zijn zesde treffer noteerde. Hiermee werd ook de rust bereikt. En na de hete thee, meer dan welkom op deze koudere novemberdag, kwam de Leidse ploeg duidelijk met meer energie uit de kleedkamer. Er zat zichtbaar meer voetbal in het spel van de uitploeg, waar Hazerswoudse Boys duidelijk moeite mee had,

Van den Akker: ,,Met de terechte rode kaart voor onze doelman, die een doorgebroken speler neerlegde, werd er ineens iets in ons los gemaakt. Er kwam een echte ‘fighting spirit’ en we combineerden dat het een lieve lust was, De thuisploeg had toen echt niets te vertellen.” Het was zelfs Francisco Corte Real die binnen de tien minuten voor de meer dan verdiende gelijkmaker zorgde, 1-1. Maar de thuisploeg pakte het toch weer goed op en het was Roy van der Voort, een speler uit de eigen jeugd, die kort na de gelijkmaker de zwartwitten weer op een 2-1 voorsprong bracht met zijn inzet via de binnenkant paal.

Nog eens de verdediger: ,,We kregen nog wel twee honderd procent kansen na die tegentreffer maar ze gingen er net niet in. Wij moeten het toch echt meer van het voetbal hebben, maar het zat er vanmiddag onder deze omstandigheden echt niet in. En reken maar dat we als spelers en begeleiders hiervan balen, want we hebben echt alles gegeven.”

Met de uiteindelijke eindstand van 2-1 voor Hazerswoudse Boys staat de thuisploeg nu zevende met 10 uit 7 waar Football Factory gewoon elfde blijft maar dan nu met 4 uit 7. Komende zaterdag speelt Football Factory thuis tegen UDO dat deze zaterdag vrij was. Zij staan nu achtste met 9 uit 7. Kansen dus voor onze Leidse studenten?

Overigens is het nog de vraag of de zege van Football Factory op Wassenaar eerder blijft staan. Die ploeg kwam niet opdagen bij SEV en gevreesd wordt voor een scenario als bij GOL Sport eerder. Het zou maken dat er van de veertien oorspronkelijke clubs nog maar twaalf overblijven in deze vierde klasse.

Hazerswoudse Boys – L.V.V. Football Factory 2-1 (1-0). 10. Meyer 1-0, 70. Francisco Corte Real 1-1, 75. Van der Voort 2-1.

Basisopstelling L.V.V. Football Factory: Zamperieni, Luidens, Van den Akker, Boukmedhi, De Jong, C. Corte Real, F. Corte Real, Thong, Person, Voltan en Agrest.