Vierde klasse A (zaterdag)- De inhaalwedstrijd tussen Blauw Zwart en FC Rijnland is een prooi geworden voor de ploeg van Jos van der Helm (3-1). Door dit resultaat is de ploeg uit Wassenaar op gelijke hoogte gekomen met Van Nispen. Naar alle waarschijnlijkheid zullen deze twee ploegen gaan uitmaken wie de kampioen wordt. Nummer drie Oegstgeest kan slechts hopen op een misstap van de twee koplopers. Door de nederlaag is FC Rijnland uitgeschakeld voor een mogelijke plek in de nacompetitie.

Voor de pauze kwam de thuisploeg op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Arthur Schiebroek en Bas Conradi. Robero Escudero over de achterstand en de uiteindelijke nederlaag. ,,Ik had het gevoel dat we gelijkwaardig waren. We kregen allebei onze kansen. De keepers deden het aan beide kanten uitstekend. Helaas maakten wij twee onnodige defensieve fouten en daardoor liepen we achter de feiten aan. Toch bleven we ook na de rust vertrouwen houden. We speelden meer op hun helft en zij loerden op de counter. De 3-0 was wel een hele mooie goal van grote afstand (Kim Theil scoorde, maar kreeg daarnaast wel twee gele kaarten dus rood, red.). Ozan Demirbas maakte er nog 3-1 van.”

FC Rijnland had vooraf nog hoop om VV Leiden in de kraag te vatten. ,,We hadden op negen punten kunnen komen en volgende week staat VV Leiden op het programma. Daarnaast was ons programma eenvoudiger dus we wilden een goed resultaat boeken tegen Blauw Zwart. Het is jammer dat het niet gelukt is. We spelen nu enkel nog voor de eer.”

Zoals bekend is Escudero aan zijn laatste wedstrijden bezig bij de club en ook veel spelers zullen hun heil elders gaan zoeken. ,,Ik had dolgraag doorgegaan als trainer en de groep heeft het hier ook naar de zin. Het is jammer dat er een einde aan komt. Wat mij betreft lukt het alsnog om elkaar te vinden. Misschien is er een wondertje nodig. Het zou toch doodzonde zijn wanneer de zaterdagtak van FC Rijnland straks niet meer bestaat.”

Basisopstelling FC Rijnland: Oudenaarden, Boot, Van Kins, S.Schilthuizen, Kaya, Ramon Escudero, De Haas, Yagin, Sap, Demirbas, Roberto Escudero.