Vierde klasse A (zondag)- Leidsche Boys heeft er eindelijk weer een puntje bij. De eerste drie punten van het seizoen werden voor de winterstop in de wacht gesleept, waarbij het laatste gelijkspel stamt uit het treffen met SVH. Daarna werden louter nederlagen geleden. Vorige week werd een dieptepunt bereikt. De ploeg van Edwin Kluivers moest zich afmelden voor het duel bij Roodenburg vanwege een tekort aan spelers. Een week later was de trainer beter gemutst. ,,Zeker. We hadden er nu genoeg en hebben onze werklust beloond met een goed resultaat. We bleven erin geloven na een 2-5 achterstand en finishten op 5-5 tegen Moordrecht. Leuk voor het moraal en de spelers die er zo hun best voor hebben gedaan.”

De Vlietploeg kwam in de eerste helft eerst op voorsprong en die weelde kon tot aan de rust worden vastgehouden. Na de rust boog de nummer tien op de ranglijst de score om naar 1-2, maar Leidsche Boys rechtte de rug en kwam op 2-2. Daarna leek het weer volledig fout te gaan. De thuisploeg kreeg drie goals om de oren en de zestiende nederlaag leek in de maak. Zover kwam het niet. Mo Abassi had de dag van zijn leven en scoorde drie keer, nadat hij de eerste twee treffers ook al voor zijn rekening had genomen.

Kluivers: ,,Normaliter speelt Mo als linksback. Omdat we telkens met een aangepast team spelen, moet je af en toe wat anders proberen. Met zijn behendigheid leek het mij een goed idee om hem eens in de punt te zetten. Als het dan zo uitpakt, is dat uiteraard heerlijk. En zeker omdat we bij 2-5 kansloos leken. Daarna was het pompen of verzuipen en dan eindigt het zo. Top voor de jongens.”

Leidsche Boys staat nog wel in de min vanwege strafpunten die de KNVB uitdeelde. Dit onder meer vanwege het niet opkomen vorige week. ,,Uiteraard was dat balen, maar op het laatste moment haakten er spelers af door omstandigheden. Ik weet niet of een derby tegen Roodenburg voor de jongens nog echt leeft maar voor mij wel. Dus nu spelen we alsnog op 26 april in Leiden-Noord. Da’s een leuk potje. We willen hoe dan ook nog een keer winnen en we gaan het seizoen afmaken. Nee, het is niet ideaal om te werken met weinig spelers. Maar ik ben aan de klus begonnen en ik wil het afmaken. Alleen al voor mijn pa die lange tijd verbonden was aan de club.”

Kluivers zit straks niet zonder werk. ,,Ik ga verder bij Blauw Zwart, waar ik Hoofd Jeugdopleiding ben. En ik leid trainers op bij Alphense Boys. Dus ik hoef me niet te vervelen. Bij Leidsche Boys kan ik enkel maar een adviserende rol vervullen. Ik weet dat men in gesprek is met andere Leidse clubs. Het lijkt mij het beste om samen te gaan met een club. FC Rijnland lijkt me dan het meest voor de hand liggend. Daar hebben ze zo ongeveer hetzelfde DNA. Maar wat ik zeg, dat is verder niet aan mij.”