Vierde klasse A (zondag)-Op bezoek bij ASW in Waddinxveen moesten de mannen van Ed Kluivers deze keer een 7-1 nederlaag slikken. Eigenlijk begon het voor de rode lantaarndrager van de vierde klasse niet zo heel slecht. Met de rust stond het “slechts” 2-1.

Een in buitenspel ontvangen steekbal zorgde voor 1-0 waarbij de scheidsrechter voor de Leidenaren helaas niet inging op hun klacht over deze spelsituatie. Kort daarop liep de Leidse keeper een tegenstander in het strafschopgebied tegen de vlakte en zorgde de terecht toegekende strafschop voor de 2-0. Maar de Boys lieten zien dat ze mentaal nog steeds wel wat aan kunnen. De gastheren werden licht onder druk gezet, wat resulteerde in een vijftal hoekschoppen. Bij een daarvan stond Sander Redel op de goede plek om de stand op 2-1 te brengen. Met die score brak de rust aan. Redel vertelde dat de stemming in de kleedkamer best goed was en dat iedereen die tweede helft wel zag zitten om er een goed resultaat uit te kunnen gaan slepen. Ook trainer Kluivers complimenteerde zijn mannen met dit tot dan prima resultaat en hun positieve instelling.

Helaas ging het in die tweede helft al gauw fout. Twee snelle doelpunten zorgden ervoor dat het bij de Boys knakte en de tegenstander kon uitlopen naar een 7-1 eindstand. Wel was er vlak voor het einde nog een kleine Leidse opleving. Kevin Groenendijk was net niet bij machte om een goede kans af te maken. Redel zijn vrije trap miste ook nog eens op een haar na succes en opnieuw Redel kwam niet meer tot een schot nadat hij zich tussen vier man in wist uit te wurmen. Al met al de veertiende nederlaag in zeventien wedstrijden, niets gewonnen en drie gelijke spelen. Door een eerder opgelegde straf levert dat in totaal slechts één punt op bij een doelgemiddelde van 18 voor en 79 tegen.

Blijft de vraag of de spelers het bij Leidsche Boys allemaal nog wel leuk vinden. De doelpuntenmaker: ,,Het is lastig om door te gaan. Alleen het hebben van een leuke groep en de aanwezigheid van trainer Ed Kluivers houdt ons op de been. Er wordt nog steeds gelachen, leuk getraind en ik heb het nog steeds naar mijn zin bij de club. Alleen wat de toekomst gaat worden weet ik niet. We praten er onder elkaar veel over, maar we weten niet wat het bestuur wil. Natuurlijk vragen we er wel naar, maar horen niets van hen. Wij vinden dat het bestuur gewoon te weinig doet en blijkbaar ook niet weet hoe het verder moet. Je ziet ze ook nooit bij een wedstrijd van ons. Jammer en zonde van de club. De groep wil graag verder, maar als er niets gebeurt weet ik niet of veel van mijn medespelers en ik volgend jaar hier nog wel voetballen. Zo is het en verder wil ik er niets meer over zeggen.”

Het is duidelijk, de nood is hoog, de mannen willen volgens henzelf nog steeds, maar er moet ten behoeve van het volgende seizoen wel snel duidelijkheid komen. Onderaan bungelen in de vierde klasse, dat wil toch niemand…