HomeZaterdagVierde klasseMarnix Franken (UDO) baalt van onnodige nederlaag

Marnix Franken (UDO) baalt van onnodige nederlaag

-

Vierde klasse A (zaterdag)- ,,Een puntje had erin gezeten.” ,,Balen”, zegt UDO-speler Marnix Franken na de verloren wedstrijd tegen KSD-Marine. Na negentig minuten stond er 3-4 op het scorebord op De Voscuyl. ,,Als je binnen vijf minuten al een doelpunt tegen krijgt, begin je niet leuk. Naarmate de eerste helft vorderde ging het wel steeds beter. Een punt was uiteindelijk terecht geweest.”

Na de snelle 0-1 bleef de ploeg lang in het spoor van KSD. In de eerste helft maakte Daniël Gras de 1-1 uit een corner. Franken: ,,Dat was een acrobatische goal á la Ibrahimovic.” Voor rust scoorde ook KSD nog een keer, wat een ruststand van 1-2 betekende.

Tijdens de theepauze kreeg de ploeg een opdracht mee van trainer Nikivor van Rijn: hoger druk zetten en meer strijdlust tonen. En dan hopen te scoren. Die tactiek pakte echter niet goed uit. Na 55 minuten keken de Oegstgeestenaren tegen een 1-4 achterstand aan. ,,Wij gingen druk zetten, maar zij makten de doelpunten. Na die 1-4 was bij ons eigenlijk alle hoop op een goede afloop wel weg”, vertelt Franken.

Waar komt dan het idee vandaan dat een punt terecht was geweest? Uit het laatste kwart van de wedstrijd. Want toen liet UDO nogmaals zien dat de wedstrijd niet is gespeeld totdat het laatste fluitsignaal heeft geklonken. Het was weer Gras die zijn ploeg terug de wedstrijd in schoot. Vanaf de 16-meterlijn joeg hij de bal het net in. En nadat Patrick Vergeer op een meter of twintig de keeper omspeelde en de bal binnenschoot, was de hoop tien minuten voor het einde van de wedstrijd weer wedergekeerd.

Franken: ,,Met nog tien minuten te gaan, gingen we nóg meer druk naar voren zetten. Aan het eind gingen zij ook iets gemener spelen en kregen we wat meer vrije trappen. We hadden echt nog hoop op de 4-4, maar die viel helaas net niet. ” De beste kans was weer van Gras. Vanaf ongeveer 16 meter schoot hij met links op het doel, maar de keeper van KSD bracht redding. Eindstand: 3-4.

,,Ze waren gewoon net iets feller dan wij”, geeft Franken als verklaring voor de einduitslag. ,,We hadden het plan om vanaf de start hun verdedigers onder druk te zetten en daar de bal te veroveren. Dat lukte niet echt, ze kwamen er voetballend goed onderuit.”

Over twee weken staat Woubrugge op het programma, een wedstrijd waar volgens Franken wat valt te halen. ,,We willen in de middenmoot eindigen, plek 7 of 8 zou mooi  zijn. Woubrugge is net een wat mindere ploeg dan KSD dus hopelijk kunnen we die wel winnen. Nu was het balen dat we net geen punt pakten, maar we hebben wel echt gestreden en dat kunnen we meenemen naar de volgende wedstrijd.”

Opstelling: Heren, Van Moorsel (Van Vliet), Lichtenbeld, Juffermans (Risse), M. Franken, Bakker, Gras, P. Franken, Vergeer, Dumaine, Isik (Bolink).