Vierde klasse A (zaterdag)- Meerburg heeft uit de laatste zes wedstrijden zestien punten gepakt en blijft klimmen op de ranglijst. De Rijndijkers staan nu derde achter Oegstgeest en SEV, waarbij de ploeg uit Leidschendam wel twee duels minder op de teller heeft staan vanwege een tegenstander die niet op kwam dagen en een gestaakt duel (j.l. zaterdag vanwege zwaar blessureleed bij Roodenburg). De brigade van Alex Redel won op eigen veld van Football Factory (3-1). De Leidse ploeg koesterde na de rust nog enige hoop door de aansluitingstreffer te produceren, maar kort na dat derde doelpunt van de middag bracht Meerburg de marge weer terug naar twee goals en dat bleek genoeg voor de overwinning. Aan het woord komen Floris Hooghiemstra, back van de Leidse ploeg, en Redel als trainer van de thuisploeg.

Redel: ,,Dit soort wedstrijden moeten wij gewoon winnen als je de ranglijst erbij pakt. Dat is dus gelukt, zonder dat het groots was van onze kant. In het eerste half uur ging het heel behoorlijk, maar na de 2-0 kwam de klad erin. Gemakzucht, gebrek aan concentratie en meer zaken waarom we niet uitliepen. Kansen kregen we genoeg. Vervolgens moet je na rust nog oppassen, maar na de 3-1 was het gedaan. Ik vind dat Football Factory best een aantal leuke spelers heeft, maar als geheel is het minder en dus is dit een normale zege van onze kant. Maar er waren zeker genoeg verbeterpunten aan onze zijde.”

Football Factory kreeg dus wel complimenten en dat vindt Hooghiemstra ook niet heel vreemd. ,,Nee, want we doen het echt niet onaardig. Er komt steeds meer lijn in ons spel en we hoeven niet meer per definitie ruimschoots te verliezen van dit soort tegenstanders. Kijk, Meerburg is beter en verder dan ons en dus moeten wij een superdag hebben om een resultaat te kunnen behalen. Tegen geen enkele tegenstander leggen we ons echter zomaar neer bij een verliespartij. We kunnen zelf ook best wel ballen ondanks de regelmatige mutaties die we moeten doorvoeren. Ik denk ook dat we meer hadden kunnen bereiken als de eindpass beter zou zijn geweest. Daardoor kwamen we niet vaak tot kansen en dan wordt scoren moeilijk.”

De van Koudekerk overgekomen trainer had het een slordige dertig minuten echt naar zijn zin gehad, maar voor het overige was het niet overtuigend aan Meerburgse kant. ,,Omdat het slechts 2-0 bleef, werd het minder en gingen de linies teveel uit elkaar lopen. De laatste weken deden we dat zeker beter, maar we maken nu eenmaal met deze jonge groep stapjes en soms moet je even pas op de plaats maken om weer verder te komen. Er is een schifting ontstaan met de top vijf in deze klasse ten opzichte van de andere clubs en daartoe behoren we nu zeker. We zullen de druk erop willen houden ten opzichte van Oegstgeest, maar zij zijn nu eenmaal verder. Ze kennen deze klasse en dat is een voordeel. Wij hebben tijd nodig, maar ik zie dat we mee kunnen doen om de promotieplekken en dat is ook ons doel. In principe speelt de top vier om de prijzen en we weten dat VV Leiden en Blauw Zwart vorig seizoen ook het toetje hebben benut om te promoveren. Dat willen wij uiteraard ook. Dit is een hele grote club en alleen al vanwege de prima in elkaar stekende organisatie moet de derde klasse ons doel zijn.”

Football Factory is daar niet mee bezig, maar wil eigenlijk wel tot de middenmoot geraken. Met acht punten in het bezit is een dergelijke positionering nog ver weg. Hooghiemstra: ,,Eigenlijk hadden we elf punten inmiddels, maar GOL Sport is weggevallen. Ik denk dat wij voor veel middenmoters niet onderdoen. Zeker niet qua voetballend vermogen, maar de resultaten zijn er helaas nog niet naar. Na de winterstop moeten die gaan komen en dan kunnen we weg komen van de onderste helft van de rangschikking. De club ontwikkelt enorm door en daarin moet het eerste elftal mee. We hebben heel veel opgestoken van onze trip naar China in juni en daar zijn we ook naar elkaar toegegroeid. Dat zie je terug op het veld, maar het heeft zich enkel nog niet vertaald in meer punten dan in vorige seizoenen. In elk geval heeft iedereen het enorm naar zijn zin op de club. De sfeer is uitstekend en ik voel me dan ook thuis bij Football Factory.”

Dat is ook het geval voor Redel bij Meerburg. ,,Het was even wennen uiteraard. Ook al op de manier waarop het gegaan is. Ik ben een andere trainer dan mijn voorganger en de groep moest de kat uit de boom kijken en dat was andersom ook zo. Met vijf tot zes nieuwe spelers moet je er ook rekening mee houden dat dit niet binnen enkele weken marcheert zoals je dat wenst. Ik zie echter de ontwikkeling binnen de groep en er zit ook jeugd achter dit toch al jeugdige team. Of ik blijf? Ik heb een eenjarig contract, maar de intentie is er over en weer om door te gaan. Ik ga er vanuit dat we daar wel uitkomen. Hier valt nog genoeg op te bouwen. We gaan nu even tot rust komen en dan in januari een aantal dagen naar Torremolinos. Dat die mogelijkheden er zijn, zegt ook het een en ander over de club.”

Voor Meerburg opende Duuk van der Meer de score. Vervolgens was het de beurt aan Daan van der Zwaan om zijn seizoenstotaal verder op te vijzelen. Danny Boers bracht kortstondig enige spanning terug, maar Feike Voorbij maakte een einde aan de eventuele Leidse illusies.