HomeMeerburgInterviews MeerburgMeerburg wint met enige moeite historische wedstrijd

Meerburg wint met enige moeite historische wedstrijd

-

Vierde klasse A (zaterdag)- De eerste competitiewedstrijd van het seizoen voor de mannen van trainer Alex Redel bracht hen naar het Haagse, in de wijk Mariahoeve was Haagse Hout de gastheer. Haagse Hout werd opgericht op 1 juli 1999 en is een fusieclub tussen OSC en Postalia, inderdaad een personeelsvereniging van de PTT.

Een vierde klasse waarin heel veel bekende tegenstanders zitten, Haagse Hout is wat dat betreft toch wel de onbekende en gezien de uitslagen in de voorbereiding een niet te onderschatten ploeg. In de zesde minuut ontstond de eerste grote kans voor Meerburg. Justin de Jong schoot helaas voor de zwartwitten van dichtbij over. Een aantal minuten later was het na matig uitverdedigen 1-0 voor de thuisploeg, een vroege wake-up call en nog ruim tachtig minuten te gaan om deze achterstand om te buigen.

Na een halfuur spelen werd Levi Paulides binnen de beruchte lijnen onreglementair ten val gebracht, de scheidsrechter van dienst wees resoluut naar de stip. Boris Muller schoot de bal tegen de keeper aan, maar dit bleek slechts uitstel van executie te zijn want uit de hoekschop die volgde mikte verdediger Ali Barokzay de verdiende gelijkmaker tegen het net, 1-1. In de eerste helft gebeurde er niet zo heel veel meer dus werd de thee opgezocht met een gelijke ruststand in een wedstrijd waarin de teams tot dan toe aardig aan elkaar waren gewaagd.

In de tweede helft was Meerburg de bovenliggende partij en conditioneel ook een stuk sterker. Heel veel kansen werden er niet gecreëerd, maar toch was het wel wachten op een doelpunt van de de bezoekers. Deze viel ook in de 52e minuut, maar het doelpunt van Mats van der Poel werd afgekeurd. In de ogen van de assistent scheidsrechter van de thuisploeg stond hij hinderlijk buitenspel, een vlagsignaal dat door de scheidsrechter werd overgenomen.

Vlak voor tijd, in de 83e minuut, mocht Ramon Weijers een vrije trap nemen en net als bij de gelijkmaker werd deze binnen geknikt door verdediger Barokzay, overgekomen van RCL,  en stond het met nog een kleine tien minuten te gaan 1-2 voor Meerburg. Inclusief blessuretijd werden het nog een tiental spannende minuten maar deze werden professioneel uitgespeeld door de gasten zonder nog echt in gevaar te komen. De eerste winst in de 4e klasse is daarmee een feit.

De tweevoudig doelpuntenmaker over de winst en zijn aandeel hierin: ,, Dat ik twee keer scoor is natuurlijk leuk, maar het belangrijkste is dat we als team hebben laten zien terug te kunnen komen van een achterstand. Ik heb in de voorbereiding niet alles gespeeld door een enkelblessure en dan is dit natuurlijk wel een heerlijke binnenkomer.” Leuke anekdote in deze is nog dat het telefonische interview is afgenomen waarbij de hoofdrolspeler… jawel op het toilet zat.

Scheidsrechter Yusuf hield de kaarten op zak in deze zeer sportieve wedstrijd. Vanaf deze kant ook nog sterkte aan invaller Feike Voorbij die met een hoofdwond naar de kant moest. Volgende week wacht thuis koploper Alphia. De Alphenaren ‘vermaalden’ GOL Sport met 16-0 (!!).

Meerburg : Bom, Barokzay, De Leede (75.Laan), Weijers, Seghrouchni, S. Muller, Van der Meer, K. de Jong, Paulides, J. de Jong (70. Voorbij, 87. Paap), Van der Poel.