Op dinsdag  26 december 2017 (2e Kerstdag) organiseert Meerburg voor de 44ste keer de traditionele Kerstloop. Op het Meerburg sportcomplex in Zoeterwoude zullen en kunnen weer vele Meerburgers, regionale lopers en loopsters, liefhebbers en trimmers zich voor dit unieke evenement aanmelden.

Waarom is dit zo een uniek zult u zich afvragen? Nu is de voormalige cross (die door de jaren heen meer een loop is geworden) op zich al bijzonder. Maar dat een voetbalvereniging al vanaf 1972 bijna onafgebroken ieder jaar traditioneel een loop organiseert, is in Nederland echt uniek.

Er kan gestart worden in 9 categorieën in welke iedere winnaar een beker ontvangt, met een geldprijs die gesponsord worden door: Hypotheek Company / Van der Meer Verzekeringen, Jan van der Meer Transport, Tijssen Goed Voor Dieren, Advies groep Combined, MLD Transport en Technisch Bureau Elderhorst.

De volgende afstanden kunnen er gelopen worden: 2,5 km (gezinsloop) 5 km en 10 km. Het inschrijfgeld bedraagt: 2,50 euro t/m 17 jaar en 4,00 euro voor 18 jaar en ouder.

Het startschot  van de Kerstloop is om 13.00 uur. De inschrijving start om 12.00 uur. Kleedkamers voor zowel dames als heren zijn beschikbaar.

Route beschrijving: Meerburg heeft een nieuwe aanrijroute. Via de van der Madeweg en dan halverwege over de  A-4,  is het complex bereikbaar. Voor info op de website : vvmeerburg.nl

Contact persoon: R. van der Meer 06-55232881