Voorbeschouwing UDO (vierde klasse A, zaterdag)

UDO staat aan de vooravond van zijn laatste seizoen. De Oegstgeestse vereniging, die werd opgericht in 1938, fuseert na 2017/18 met buurman VV Oegstgeest. Het lijkt daarom slechts een jaar te worden waar het voor de ploeg van trainer Nikivor van Rijn nergens meer om gaat, maar de 33-jarige oefenmeester wil daar zelf niets van weten.

,,We spelen om de eigen erkenning als club”, vertelt Van Rijn. ,,Bovendien wil ik dit team klaarstomen voor de aankomende fusie. De spelers moeten zich individueel en als team ontwikkelen, want het zou zomaar kunnen dat er jongens in het eerste van de nieuwe fusieclub gaan spelen. We zijn wel flink uitgedund en er zijn een aantal belangrijke spelers vertrokken, zoals Eus Bayram en Patrick Vergeer, maar daar tegenover staat de komst van een aantal ervaren spelers.”

Door het vertrek van twaalf spelers bestaat de selectie van UDO dit seizoen niet meer uit twee elftallen, maar slechts uit één. Van Rijn heeft liefst 23 à 24 spelers tot zijn beschikking om één team mee te vullen. ,,We konden er geen twee elftallen van maken, omdat je daar toch minimaal 35 man voor moet hebben. Ik heb in ieder geval genoeg te kiezen en we kunnen blessures en afwezigen makkelijk opvangen. Aan de andere kant ga ik wel meer van de spelers eisen. Op dit moment zijn we nog niet compleet, maar in de komende week komen de meeste afwezigen terug.”

De voorbereiding liep voor de Oegstgeestenaren wisselvallig. Zo werd van de zondagtak van Voorschoten ’97, dat uitkomt in de derde klasse, met 7-2 verloren. In de beker pakte UDO wel al een overwinning bij Wanica Star (1-3), maar in het tweede bekerduel was vierdeklasser Semper Altius met 1-2 te sterk. ,,Ik zie absoluut vooruitgang, maar we kunnen nog meer stappen maken. De doelstelling voor dit seizoen is een plek in het linkerrijtje. Dat moet haalbaar zijn, want vorig seizoen hebben we veel punten onnodig laten liggen tegen mindere ploegen.”

Met een op papier sterkere competitie, met ploegen als Meerburg, SEV en Hazerswoudse Boys erbij, lijkt de top 8 een lastige klus, maar Van Rijn gelooft erin. De jonge trainer weet nog niet welke kant hij na dit seizoen opgaat. ,,Ik ga op gesprek met de nieuwe fusieclub, maar er zijn meer gegadigden. Ik ben nog jong en wil stappen maken. Het zou mooi zijn als ik over een paar jaar hogerop kan als trainer”, aldus een ambitieuze Van Rijn, die met zijn equipe in de openingsronde afreist naar Hazerswoude-Dorp waar Hazerswoudse Boys de tegenstander is. Een week later komt het Leidschendamse SEV naar Oegstgeest, waarna opnieuw een thuisduel volgt met het Haagse KSD-Marine. Voor de competitiestart staat komende zondag eerst nog het laatste bekerduel, thuis tegen KMD, op het programma.

Mutaties:

Gekomen: Joost den Hollander (Foreholte), Diederik Houbolt en Jeroen van Mastrigt (Oegstgeest), Elroy van der Hooft (clubloos), Jailson de Barros (clubloos), Cas Bolink, Wouter de Bruyn, Joost Verschuuren (allen eigen jeugd)

Vertrokken: Eus Bayram (Oegstgeest), Hugo Risse (Warmunda), Patrick Vergeer (Voorschoten’97,za), Harm Jaap Boerma (Oegstgeest), Daniël Gras (Oegstgeest), Daan Kok, Koen du Maine, Daniel Poldervaart, Niels van Steijn, Frank Teeuw, Fabien van Wamel en Jasper van der Zon (allen gestopt)

Beker:

2/9: Wanica Star-UDO 1-3

9/9: UDO-Semper Altius 1-2

16/9: UDO-KMD 15.00 uur

Competitie (eerste drie wedstrijden):

23/9: Hazerswoudse Boys-UDO

30/9: UDO-SEV

7/10: UDO-KSD/Marine