Vierde klasse A (zondag)- De derby tussen GOL Sport en Leidsche Boys zou gaan uitmaken wie van de twee Leidse laagvliegers uit de 4e klasse nu echt op de onderste plek terecht zou gaan komen. GOL Sport had ondanks een winstpartij en twee gelijke spelen, maar vanwege 5 toegekende strafpunten nog maar 0 punten. Leidsche Boys heeft dit seizoen nog geen wedstrijd gewonnen maar wel 3 gelijke spelen behaald en door twee strafpunten korting dus 1 wedstrijdpunt. Maar Leidsche Boys had nog iets extra’s. Een nieuwe trainer waarmee er weer nieuw elan in de ploeg gekomen is.

De “Boys” begonnen dan ook goed. De tegenstander liep geregeld in de goed opgestelde buitenspelval en leek vooralsnog machteloos. De mannen van trainer Edwin Kluivers daarentegen speelden behoorlijk doelgericht, maar konden toch nog geen potten breken. Wel werd er enthousiast gespeeld. Dat leverde omstreeks het halve uur het eerste doelpunt voor de bezoekers op.

Het was Jordy Eenennaam die het kleinood toch grote vreugde van de aanhang op zijn naam mocht brengen. Sander Redel zag het op dat moment helemaal zitten. ,,We stonden goed, het liep lekker en onze trainer was ons heerlijk aan het coachen. Helaas zorgde een vrije trap vlak voor rust voor een in mijn ogen onverdiende gelijkmaker. Het was daarna wel erg stil in de kleedkamer, tot onze coach binnen kwam. Hij vond dat we het goed deden en niet bij de pakken moesten gaan neerzitten, maar alles positief blijven bekijken en die tweede helft lekker gaan knokken voor een beter resultaat. We hadden op dat moment nog steeds het gevoel dat deze pot te winnen was. Met opgestroopte mouwen gingen we dan ook het veld weer in.

Volgens Redel ging het die tweede helft best aardig met vooral een hoofdrol voor Mo Abassi. Hij kreeg goede kansen, maar wist het jammer genoeg niet af te maken. Daarom werd het een beetje “heen en weer” voetbal. Tot overmaat van ramp weigerde de scheidsrechter halverwege die tweede helft in hun nadeel voor buitenspel te vlaggen, dit ondanks het signaal van de hulpscheidsrechter. De bal kon daardoor ongehinderd door de tegenstander aangenomen worden en werd het simpel 2-1 voor de Boshuizerkadeploeg.

Ondanks die tegenvaller bleven de Boys doorgaan. Er ontstonden goede kansen voor onder meer Yari van Duijl en de grootste kans was voor Ricardo van der Reijden. Helaas dook hij net onder een goede voorzet door, waardoor Leidsche Boys nu na 15 wedstrijden stijf onderaan de 4e klasse staat met slechts één schamel puntje. Redel: ,,We gaan er nog wat van maken. De sfeer is goed, we trainen fijn en leuk en er wordt nog steeds gelachen. We blijven positief en ik houd me aan een eerder door mij gemaakte quote. Met strijd komen de punten. Let maar eens op!”