HomeVijfde klasseFootball FactoryOngekende weelde voor Football Factory

Ongekende weelde voor Football Factory

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Football Factory was tegen stadgenoot GOL Sport andermaal behoorlijk productief. De ‘Voetbal Fabriek’ liet zeven doelpunten van de lopende band rollen maar moest er ook drie incasseren. Al met al een doelpuntrijk stedelijk onderonsje aan de Boshuizerkade. Gevolg is dat Football Factory na twee speelronden medekoploper is en dat kwam nog niet eerder voor in de korte geschiedenis van de studentenclub.

Het lag enigszins in de lijn der verwachtingen dat het net aan de kade diverse keren zou bollen. De ‘Factorians’ openden het seizoen met een 4-1 overwinning en GOL Sport werd bij Alphia met 16-0 van de mat geveegd. Dat de rood-zwarten de uitgesproken favoriet wasren lag derhalve dik voor de hand. Gary Person blikt terug op een relatief simpel behaalde zege.

,,We begonnen zoals zo vaak voorzichtig. De eerste kans werd door Danny Boers gemist maar toen Alex Agrest een vrije trap binnen schoot was de ban snel gebroken en speelden we een prima eerste helft. Brian Thong scoorde daarna drie keer uit de tweede lijn waarbij hun keeper er niet heel goed uit zag. Cisco Corte Real maakte er nog voor de rust 0-5 van en daar kon GOL Sport geen enkele goal tegenover stellen.” Met deze onoverbrugbare stand voor de thuisploeg brak de rust aan.

Zoals zo vaak gebeurt als een team op rozen lijkt te zitten begon Football Factory minder scherp aan de tweede helft. Slordig balverlies leidde tot de eerste tegentreffer. ,,Toen Bastiaan Dingjan in hun team kwam zijn we toch wat onrustiger gaan spelen maar toch kwamen we op 1-6. Het was een assist van Danny Boers waaruit ik die treffer kon scoren. Ik scoor niet zo vaak maar ben meer de ‘man van de assists’, klinkt Person bescheiden. Maar ja, die zijn minstens zo belangrijk in het teamspelletje. GOL Sport deed iets terug en de teller gaf 2-6 aan. De zevenklapper werd door Danny Boers volgeschoten en via een strafschop werd de eindstand van 3-7 op het scorebord zichtbaar. De pingel was het gevolg van een opstootje tussen Factory doelman Rick Philippo en een spits (nummer 8) van de thuisclub. ,,Ik vond hem een beetje een zuiger de hele wedstrijd al”, analyseert Person de aanstichter van het enige moment dat de overigens sportieve wedstrijd ontsierde en de doelman een rode prent opleverde.

Terugblikkend: ,,Het was dus eigenlijk geen spannende wedstrijd. Bij de rust was het al bekeken.” Aanstaande zaterdag zal het ongetwijfeld spannender worden als de Factory bij Alphia op bezoek gaat. Beide teams hebben het volle pond na twee wedstrijden. ,,Dat zal zeker spannender worden. De trainer verwacht veel van ons en ik hoop dat wij dit kunnen bewerkstelligen.”