Sinds dit seizoen levert LeidenAmateurVoetbal.nl op woensdag een bijdrage aan het Leidsch Dagblad vanuit een samenwerkingsverband. Elke week zijn er korte Leidse nieuwtjes, berichtgeving over het spelersklassement van de Leidse clubs en een interview. Dit keer stond Pieter van Schie centraal van Football Factory. Voor wie de krant nog niet las hierbij het vraaggesprek met de speler die maar geen afscheid kan nemen van het spelletje.

Twee jaar geleden nam Pieter van Schie afscheid als voetballer van Football Factory. De medeoprichter van de studentenclub vond het wel welletjes na een voetballeven dat ooit startte bij Blauw Zwart. Later kwam hij uit voor RKAVV, UVS en De Sleutels en meerdere keren voor waar het voor hem begon en bij Lugdunum. Waar Van Schie ook speelde, hij scoorde altijd. Football Factory moest het dus zonder zijn doelpunten gaan doen, maar dat is alweer achterhaald. De politicoloog en inmiddels directeur van Werkcenter Nederland kwam al tot invalbeurten, maar j.l. zaterdag stond de 44-jarige goalgetter in de basis voor de vierdeklasser tegen Oosterheem.

,,Ik heb me gewoon in het elftal geluld, haha. Nee, geintje. Dit seizoen heeft het eerste elftal te maken met heel veel blessureleed. Bepalende spelers zijn of waren er maanden uit vanwege forse kwetsuren. Niet toevallig blijven de resultaten dan ook flink achter, maar dat is dus verklaarbaar. Vanaf afgelopen zaterdag zijn er weer wat spelers terug en komen we weer wat breder in het jasje te zitten. Wanneer je als vierdeklasser drie tot vier goede spelers in je selectie hebt, kan je al aardig meedraaien. Ik was al die tijd ruimschoots betrokken bij de club en ik ben nog steeds fit. In het tweede maakte ik al minuten. Maar qua niveau verschilt dat nog wel. In een wedstrijd maakte ik er zeven bijvoorbeeld, geen aardigheid aan. In het eerste elftal scoorde ik al wel als invaller, maar tegen Oosterheem stonden er andere jongens op. We kwamen terug van 3-0 naar 3-3.”

Van Schie gaat er vanuit dat hij straks gewoon weer op de bank zit. ,,Maar het gaat op zich nog best. Als het zou moeten zou ik op zaterdagavond de polonaise nog kunnen lopen. Ik heb altijd geleefd voor het voetbal en nam mijn lijf serieus. De lol in deze hobby is altijd blijven staan. Daarnaast kwam ik er achter nadat ik gestopt was dat ik feitelijk geen andere hobby’s had.”

Hoewel het team van Carlos Pinas mede door de personele problemen pover presteert, enkel WVC staat lager in 4A, meent Van Schie dat het met ‘zijn’ club juist uitstekend gaat. ,,We blijven groeien en zijn kerngezond. We hebben een status aparte in Leiden en kennen dus niet de problemen zoals andere clubs die wel hebben. Toch wil ook juist Football Factory meepraten en meedenken met de gemeente en andere clubs. We kunnen van elkaar leren. Voorheen werden we nog wel eens gepasseerd bij gesprekken, maar ondertussen worden we wel als gesprekspartner gezien. Terecht ook, want we zijn uiteindelijk de snelst groeiende club in Leiden.”

Het was eigenlijk de bedoeling dat Football Factory rond of boven de zevende plaats van vorig seizoen zou uitkomen, de hoogste klassering in deze klasse sinds de club in 2008 startte. ,,Dat zit er niet meer in, maar we kunnen zodra er meer spelers terug zijn echt nog wel wat potten breken. Eerder hebben we tegen kampioenskandidaten als Van Nispen en Blauw Zwart ook bewezen dat we best aardig kunnen ballen. Met de huidige ambitieuze trainer, herstelde en blijvende spelers en wat versterkingen gaan we volgend seizoen voor een hogere positie. Of ik er dan nog bij ben als speler? Daar zeg ik maar niets meer over. Het is niet de bedoeling in elk geval.”

Foto’s: J.P.Kranenburg

 

 

 

Comments are closed.