Sinds dit seizoen levert LeidenAmateurVoetbal.nl op woensdag een bijdrage aan het Leidsch Dagblad vanuit een samenwerkingsverband. Elke week zijn er korte Leidse nieuwtjes, berichtgeving over het spelersklassement van de Leidse clubs en een interview. Dit keer stond Ozan Demirbas van FC Rijnland (za) centraal. Voor wie de krant nog niet las hierbij het vraaggesprek met de speler die menig doelman heeft laten vissen.

Na vijftien wedstrijden heeft Ozan Demirbas, reclasseringswerker van beroep en sinds kort woonachtig in Oegstgeest, het net van de tegenstander al 24 keer gevonden en de aanvaller van de zaterdagtak van FC Rijnland is daarmee hard onderweg om topscorer van de regio te worden. De vader van sinds een week twee kinderen sluit niet uit dat zijn totaal richting de veertig zal gaan. ,,Maar zo bijzonder vind ik dat niet, hoor. Ik heb op hogere niveaus gespeeld en er zijn tegenstanders bij in deze klasse waarbij het niet een uitdaging is om te scoren. Zo speelden we zaterdag tegen WVC en daar is geen aardigheidje aan. Je weet vooraf dat je wint. Ik maakte er overigens maar twee, maar dat hadden er veel meer kunnen zijn. In deze wedstrijden kan je eigenlijk enkel maar verliezen en moet je gewoon dik winnen en schadevrij blijven.”

De ex-speler van onder meer Lugdunum, RCL en GHC scoorde voorheen ook met grote regelmaat en in het shirt van de kikkers scoorde hij zelfs eenmaal tien keer tegen VCS. Ook nu is hij vaak een plaag voor de tegenstander. ,,Scoren is altijd leuk natuurlijk en met een schuin oog kijk ik wel naar de topscorerslijst. Toch heb ik wel minder de drive dan voorheen. Ik heb een drukke baan en het gezinsleven is nu nog belangrijker geworden. Daarom is het voor mij prima om eenmaal te trainen en zaterdag mijn wedstrijdjes te spelen. Het kan ook nog leuker worden, want we zijn na een moeizame start in de buurt van de vierde plaats gekomen. Met Roodenburg en VV Leiden strijden we om een plek in de nacompetitie. Ik denk dat we goede papieren hebben om ver te komen. Roodenburg is aan het kwakkelen en ik zag VV Leiden laatst zelf spelen en dat viel ook niet mee. Wij zijn juist al een reeks wedstrijden goed bezig. We zijn bij FC Rijnland bij elkaar gekomen als een ‘bij elkaar geraapt zooitje’ en we hadden tijd nodig om elkaar te leren kennen. Nu staat er een leuke groep met een ambitieuze trainer. Laatst zijn we als vierdeklasser zelfs op trainingskamp geweest in Barcelona. Dat was top en de groep is nu nog hechter geworden.”

Met de ambitieuze trainer wordt Roberto Escudero bedoelt, ook zijn trainer bij het overleden GHC. Gevoerde recente gesprekken maakten dat het bestuur van de club en de huidige oefenmeester na dit seizoen uit elkaar gaan. ,,Volgens mij staat de deur nog op een kier. Ik zou het in elk geval heel jammer vinden als Roberto echt weg moet. De meeste spelers zijn hier gekomen om reden van hem en niet zo zeer om bij FC Rijnland te spelen. We hebben het na een aanloopperiode goed naar ons zin gekregen bij deze gezellige club, maar er zijn spelers die zeker zullen vetrekken als er wordt gekozen voor een andere trainer. Ik heb de intentie om hier te blijven, maar ik beslis pas later dit seizoen wat ik doe. Ook al gezien de drukte waarin ik verkeer.”

Voorzitter Wim Pikaar laat desgevraagd weten dat de deur wel dicht is. ,,Als bestuur hebben we prima gesprekken achter de rug met Roberto, maar op ons laatste aanbod is hij niet ingegaan. Dan houdt het simpelweg op. Als club geven we niet uit wat we niet hebben. Op persoonlijk vlak heb ik Roberto leren waarderen en hij gaat verder prima om met onze zienswijze. Als spelers zouden vertrekken is dat jammer, maar dat is dan niet anders. Meestal wordt de soep niet zo heet gegeten als deze wordt opgediend.”