Vierde klasse (zaterdag)- ,,Dit zijn dure verliespunten”, baalde Roodenburg-doelman Mike Armitage. De Leidenaren lieten bij een 0-2 voorsprong KSD/Marine terugkomen tot 2-2. Desondanks kwam de ploeg van trainer Nino Poulina uiteindelijk nog goed weg met een punt, besefte ook Armitage.

Want door een rode kaart aan Roodenburg-zijde had het zelfs nog veel erger kunnen aflopen in de slotfase. ,,Tja, uiteindelijk kan ik nog wel leven met een gelijkspel, gezien de slotfase”, sprak Armitage, die zijn team een aantal keer behoedde voor een nederlaag. ,,Het is alleen zonde dat we een voorsprong weggeven, terwijl het 20 minuten voor tijd nog 0-2 staat. We hadden het eerder af moeten maken door de derde goal binnen te leggen. Dan was het klaar geweest.”

Voor rust opende aanvaller Leroy Brooks de score uit een strafschop. Diezelfde Brooks was ook na rust verantwoordelijk voor de 0-2. Daarna leek KSD/Marine ‘rijp voor de slachtbank’ volgens Armitage, maar in plaats daarvan ging het mis voor de Leidse formatie in het tweede deel van de tweede helft. De Haagse ploeg profiteerde twee keer. Volgens Roodenburg zat aan beide goals een luchtje.

,,Het was niet helemaal oké wat daar gebeurde”, vond Armitage. ,,Bij de eerste goal wordt er eerst een overtreding gemaakt, waarna ik binnen het 5-metergebied wordt gehinderd. Dus dat waren twee overtredingen achter elkaar. Bij de 2-2 krijgt Jeroen van Hooidonk een elleboog. Dat komt er dan ook nog eens bij, maar je doet er niets tegen.”

Het kostte Roodenburg uiteindelijk wel twee punten in Den Haag, waar Armitage vorig seizoen nog onder de lat stond voor Haagse Hout. De doelman is blij weer terug te zijn in Leiden. ,,Het was wel leuk voor één seizoen in Den Haag, maar Roodenburg blijft toch mijn cluppie”, aldus de goalie. ,,De Leidse voetbalwereld is voor mij anders dan de Haagse. Hier in Leiden kom ik veel meer jongens van andere clubs tegen met wie ik vroeger heb gevoetbald. Dat maakt het extra leuk, al spelen er niet veel Leidse clubs meer in de vierde klasse. We hebben de aansluiting een beetje verloren met DoCoS, Lugdunum en UVS.”

De mannen van Poulina zijn nog altijd vierdeklasser en dat terwijl de Leidenaren zes seizoenen geleden nog uitkwamen in de tweede klasse. ,,Daar moet maar eens verandering in komen dit seizoen. Het zou mooi zijn als we kunnen promoveren”, besluit Armitage.