Vierde klasse A (zaterdag)- Na de streekderby’s tegen nieuwkomer Meerburg en koploper VV Oegstgeest, waarin de blauwzwarten lang mee konden, maar uiteindelijk met lege handen achterbleven ging de ploeg van trainer Nino Poulina op bezoek bij Alphia. De Alphenaren waren ondanks een snelle achterstand toch een maatje te groot voor het Leidse Roodenburg(8-1), dat zo zoetjes aan is verworden tot grijze muis.

Roodenburg bezet momenteel de achtste plaats op de ranglijst. Met drie overwinningen, een gelijkspel en vijf verloren wedstrijden is de start bepaald niet zoals men voor ogen had in Leiden-Noord. Trainer Poulina kon tegen de Alphianen niet beschikken over een aantal belangrijke spelers. Zo waren Aymen Mizab en captain Jeroen van Hooidonk afwezig vanwege blessureleed en werd keeper Mike Armitage gemist tussen de palen vanwege een schorsing.

,,Binnen een halve minuut kwamen we op voorsprong, Mohammed Matoug wist ons op voorsprong te zetten. Alleen daarna stort het eigenlijk helemaal in”, aldus verdediger Daniel Fleuren. Binnen twintig minuten wisten de Alphenaren een achterstand om te buigen naar een 5-1 (!) voorsprong.

De verdediger vertelt door: ,,Het kan natuurlijk nooit zo zijn dat we binnen twintig minuten vijf goals tegen krijgen. We vergaten om te schakelen bij balverlies en als we wilden opbouwen ging het ook steeds mis. Hierdoor kon Alphia te makkelijk mogelijkheden creëren door de as van het veld.”

Na de theepauze probeerde Roodenburg er toch nog enigszins een wedstrijd van te maken. Toch waren het de gastheren die nog drie keer het net wisten te vinden. ,,In de rust spreek je met elkaar af dat je de tweede helft uit een ander vaatje moet tappen en er alles aan moet doen om een betere tweede helft te spelen. Ondanks het hoge aantal tegendoelpunten vandaag moet ik het team toch een klein complimentje geven. We probeerden toch te voetballen, toonde wat meer inzet en hebben geen onnodige kaarten gepakt. Maar dit neemt niet weg dat het verder ver onder de maat was.”

Fleuren tot slot: ,,Ik denk dat wij ons als team diep mogen schamen. Er is een aantal mensen die een hoop voor ons doen, waaronder de technische staf, en die laten we eigenlijk een beetje vallen op deze manier.  Gelukkig staan we komende zaterdag stil, normaal wil ik altijd spelen, maar nu komt het even goed uit. Over twee weken krijgen we Hazerswoudse Boys op bezoek en dan moeten we er met z’n allen weer staan. Het wordt tijd voor eerherstel.”

Alphia – Roodenburg (5-1) 8-1. Scheidsrechter: Van Rossum.

Doelpunten Alphia: Meijer 4, De Bruin 2, Hogervorst, Radder

.