Vierde klasse A (zaterdag)-Het heeft even geduurd, maar ook het hoofdveld op ‘Noord’ was weer bespeelbaar. Vol goede bedoelingen gingen de mannen van trainer Nino Poulina het veld in. Van Nispen was echter vanaf het eerste fluitsignaal de betere ploeg en nam zo de welverdiende  drie punten mee terug naar De Zilk (0-2).

Binnen vijf minuten werd de  verdediging van de gastheren twee keer op de proef gesteld. Ivo van der Vlugt probeerde zijn collega aanvallers te bereiken, maar Jeroen van Hooidonk stond goed opgesteld om zijn voorzet onschadelijk te maken. Kort daarna werd de inzet van wederom Van der Vlugt uit een corner van de lijn gehaald door Walid Belkhir.  Na tien minuten stond Abdel Ali El Baroudi aan het einde van een goede aanval namens de Leidse ploeg. Hij zag zijn inzet ter nauwernood tot hoekschop verwerkt worden.

Vijf minuten later zou daar de grootste kans van Roodenburg zijn in de eerste helft. Tim Slingerland zag Sipan Khalid vertrekken en bediende de snelle rechtsbuiten met een pass op maat. Khalid zag zijn doelpoging echter aan de verkeerde kant van de lat belanden. Het spel speelde zich vooral af op de helft van de thuisploeg. Roodenburg hield de ruimtes goed klein en de bezoekers  probeerden door middel van lopende mensen voor het doel van stand-in keeper Marvin Kluts te komen. Via snelle tegenaanvallen kwam Roodenburg toch tot kansen. El Baroudi kon zijn doelpoging net niet genoeg snelheid geven om gevaar te stichten en Robby van der Blom schoot net naast. Roodenburg doelman Kluts hield  zijn ploeg in de wedstrijd  met een paar goede reddingen. In de blessuretijd van de eerste helft werd hij dan toch geklopt. Een goed genomen vrije trap werd verlengd,  teruggelegd  en binnen gelopen door de vrijstaande Niels Bosma. Zo gingen de bezoekers met een voorsprong de rust in.

De tweede helft was niet lang bezig zijn of Van Nispen verdubbelde de voorsprong  Een prima genomen hoekschop werd binnen gekopt door Van der Vlugt. Het Roodenburgse verzet was volledig gebroken. Door het goede keeperswerk van Kluts bleef de schade echter beperkt. Veel kansen kreeg de thuisploeg niet meer, tegenhouden was het sleutelwoord  in de tweede helft. Een bal over de blauwzwarte verdediging werd gecontroleerd  in het zestien meter gebied door Sabir Serray. Leidsman Smedinga zag er een strafschop in vanwege een vermeende handsbal. Jon-Joost Cornelissens zag zijn strafschop gekeerd worden door de weer uitstekend reagerende  Kluts.

Voor Roodenburg eindigde de wedstrijd heel vervelend.  Met drie rode kaarten en vijf gele kaarten was er nog veel meer leed dan de nederlaag voor de Leidenaren. Middenvelder Aymen Mizap over het verlies tegen titelkandidaat Van Nispen: ,,We hebben deze nederlaag bij onszelf zoeken. De scheidsrechter kunnen we echt niets verwijten. We heben zelf een spiegel nodig. Wij waren meer met elkaar bezig dan met het spel. We moeten echt uit een ander vaatje gaan tappen willen wij er dit seizoen nog iets van maken.”

Roodenburg-Van Nispen 0-2 (0-1).  Bosma 0-1, Van Der Vlugt 0-2. Scheidsrechter: Smedinga.

Opstelling Roodenburg: Kluts, Van Der Blom, Leonora, Van Hooidonk, Azerfane (Serray), Belkhir, Mizap, Slingerland (Kalangu), El Baroudi, Khalid, Brooks (Boom).

Opstelling Van Nispen: Van Hensbergen, Annegarn, De Ridder, Schoenmakers, Van der Plas, Polman, Van der Vlugt, Viergever, Bosma, De Kok, Cornelissens.

Foto’s: J.P. Kranenburg (meer foto’s volgen)