HomeRoodenburgInterviews RoodenburgFC Rijnland ten onder tegen strijdlustig Roodenburg

FC Rijnland ten onder tegen strijdlustig Roodenburg

-

Vierde klasse A (zaterdag)-Afgelopen zaterdag stond er weer een heuse Leidse derby op het programma. FC Rijnland ontving op eigen bodem aan de Smaragdlaan Roodenburg. Op voorhand een wedstrijd om naar uit te kijken, gezien het feit dat beide ploegen nadrukkelijk meedoen om de laatste periodetitel. De ploeg uit Leiden- Noord ging na negentig minuten met de winst aan de haal en mag dus blijven hopen. Het werd 2-3.

De openingsfase was boeiend te noemen. Beide teams zochten massaal de aanval op en het spel golfde op en neer. Na ruim tien minuten viel de eerste echte grote kans van de wedstrijd te noteren. Na een vrije trap van Rijnland speler Efe Yagin kreeg Michael de Roode uit de rebound een kans. Zijn inzet werd door (gelegenheids)doelman Pito Poulina gekeerd. Aan de andere zag Sipan Khalid zijn schot voorlangs gaan, op aangeven van Tim Slingerland.

Naarmate de eerste helft vorderde kreeg de bezoekende ploeg meer grip op de wedstrijd. De zwart-blauwen waren overal net een stapje eerder en oogden gretig. Roodenburg kwam dan ook terecht op voorsprong, wel met enig fortuin moet gezegd worden. Rijnland doelman Colin Oudenaarden speelde de bal te kort uit waardoor Khalid eenvoudig kon oppikken. De topschutter wist wel raad met de geboden kans en rondde koelbloedig af.

Kort hierop kon Abdel Ali Elbaroudi de score verdubbelen, zijn schot ging evenwel rakelings voorlangs. Rijnland had het zichtbaar moeilijk in deze fase van de wedstrijd, maar wist uit een spaarzame counter toch op gelijke hoogte te komen. Kay Oudenaarden werd vrijgespeeld in de zestien en half liggend prikte hij de bal in de verre hoek. Kort voor rust hadden de groen-gelen zelfs op voorsprong kunnen komen. Na een fout in de verdediging kwam de bal voor de voeten van Ozan Demirbas. Zijn snoeiharde schot werd via de lat overgetikt door Poulina. Zo werd er met een gelijke stand de rust ingegaan.

Na de onderbreking bleef het tempo ongekend hoog. Al gauw kwam Roodenburg op de gewenste hernieuwde voorsprong. Vanaf het middenveld stuurde aanvoerder Jeroen van Hooidonk ploeggenoot Tim Slingerland weg, die op zijn beurt met een puntgave voorzet Khalid vond. De goalgetter kopte, onhoudbaar voor Oudenaarden, de bal in de touwen. De ploeg van trainer/speler Roberto Escudero probeerde wederom op gelijke hoogte te komen. Roodenburg wilde hier niet aan meewerken en opereerde sterk als collectief. Het kreeg ook de betere kansen maar wist deze niet te verzilveren.

Tot ongeveer tien minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd. Wie anders dan Khalid werd goed in de diepte gestuurd, omspeelde Oudenaarden en vakkundig tekende de aanvaller voor zijn derde van de middag. De bezoekers leken op rozen te zitten. Toch was dit niet het geval. Kort voor tijd bracht Escudero zelf zijn ploeg terug in de wedstrijd, door uit een corner binnen te werken.  De gastheren gingen in een slotoffensief op jacht naar de gelijkmaker. Hierdoor ontstond er veel ruimte voor Roodenburg en had het de score moeten uitbouwen. Het vizier van veteraan Marvin Bok, alsmede Elbaroudi en Khalid stond ditmaal niet op scherp. Het deed zichzelf daarmee tekort, maar wist dit belangrijke duel wel winnend af te sluiten.

Een fraaie overwinning voor Poulina en de zijnen, die deze middag op wilskracht de drie punten meenamen naar de Willem de Zwijgerlaan. Het blijft hierdoor volop in de race om de periodetitel. Volgende week staat op Sportpark Noord het uiterst cruciale duel tegen Blauw Zwart op het programma. Rijnland lijkt uitgespeeld om de prijzen, toch zal de draad moeten worden opgepakt aankomend weekend in Woubrugge. In het voetbal is immers alles mogelijk. Escudero vindt vast wel een manier om zijn groep weer op scherp te zetten.

Rijnland speler Nick van Kins over het verloren duel: ,,Dit verlies hebben we aan onszelf te wijten. Slordigheden in de passing, niet scherp genoeg in de duels, daar waar Roodenburg dat wel was. We kenden een goede reeks, daar is helaas nu abrupt een eind aangekomen. Het seizoen lijkt hiermee verloren, en dat is heel jammer. Het is niet anders, de tijd kan niet worden teruggedraaid.”

Gelegenheids-doelman Pito Poulina (45!) met zijn blik op de wedstrijd: ,,Als team hebben we hard gevochten vandaag. Voor elke meter werd gestreden en iedereen voerde zijn taken goed uit. We waren de hele wedstrijd de bovenliggende partij en pakken terecht drie hele belangrijke punten.”

De goedlachse goalie tenslotte over zijn comeback: ,,Tja, mijn broertje en het team hadden mij vandaag nodig. Als ouwetje is het toch leuk om weer een keer mee te doen met die jonge gasten, zeker in zo’n derby. Die gasten hebben gevochten als leeuwen, waarvoor respect. Al moet ik zeggen dat ik het bij 2-3 wel even benauwd kreeg. In die fase hadden we efficiënter moeten omspringen met de mogelijkheden. Leuk dat ik mijn steentje hebben kunnen bijdragen in deze mooie en leuke wedstrijd.”

FC Rijnland-Roodenburg 2-3 (1-1) 19. 0-1 Khalid, 28.Oudenaarden 1-1, 49.Khalid 1-2, 81.Khalid 1-3, 89. Escudero 2-3. Scheidsrechter: Van der Ploeg. Toeschouwers: 100

Opstelling FC Rijnland: Colin Oudenaarden, Emrah Kaya (Roberto Escudero), Bryan Verhage, Sem Schilthuizen (Robin Sap), Ramon Escudero, Michael de Roode, Nick van Kins, Efe Yagin, Ozan Demirbas, Leroy de Haas (Dave den Otter), Kay Oudenaarden.

Opstelling Roodenburg: Pito Poulina, Mohammed Azarfane, Victor Leonora, Robby van der Blom (Mark Bok), Jeroen van Hooidonk, Sipan Khalid, Walid Belkhir, Leroy Brooks, Tim Slingerland (Sadesh Mahesh), Aymen Mizab, Abdel Elbaroudi.

Foto’s: Hidde de Meij