Vierde klasse A (zaterdag)-Superlatieven kwam Roodenburg-trainer Nino Poulina tekort om de zwaarbevochten  2-3 uitzege van zijn jongens bij KSD-Marine te beschrijven. ,,We stonden er vandaag als één team. Dat was het grootste winstpunt naast de drie punten die we mee terug konden nemen naar Leiden. Dat juiste teamgevoel zorgde ervoor dat we voetballend negentig minuten lang de bovenliggende partij bleven. We gingen niet mee in hun stevige lijf aan lijf-duels na rust en lieten ons nu ook niet verbaal verrassen en gek maken. Zo staan we met nog zeven wedstrijden te gaan ongeslagen bovenaan in deze derde periode. Dus elke komende wedstrijd is voor onze ploeg een echte voetbalfinale.”

Zou Roodenburg na de 7-0 zege op hekkensluiter WVC het lek echt boven hebben? Want de weken ervoor werd er thuis verloren van titelkandidaat Van Nispen, maar ook gelijkgespeeld tegen aanmerkelijk lager geplaatste teams als UDO en Football Factory. Poulina: ,,Om vierde in deze klasse of periodekampioen te worden moesten we sowieso winnen, wetende dat deze Haagse tegenstander voor haar laatste kans vocht. En het blijft zeker een raar team want thuis wonnen we zeer gemakkelijk met 8-0 van ze waar zij thuis ook nog een keer met 0-13 van Oegstgeest verloren.”

Roodenburg stond zesde met 30 uit 18 waar KSD-Marine een zevende plek met 21 uit 17 innam. Ervan uitgaande dat nummer vijf, FC Rijnland, thuis tegen Football Factory en nummer vier, VV Leiden, uit bij VVSB vandaag geen punten zouden verspelen kon Roodenburg deze zaterdagmiddag vol aan de bak op het Haagse sportpark Militaire Sportterreinen. ,,In de eerste helft pakten we het direct goed aan, we zetten goed druk waardoor KSD-Marine louter de lange bal kon hanteren. Zo kregen we de eerste helft zeker vier honderd procent kansen waar onze spits Sipan Khalid er zelfs twee van wist te missen voordat hij voor de dik verdiende 0-1 zorgde”, aldus de zeer enthousiaste Roodenburg-trainer.

Die treffer was alweer de 25ste voor de Leidse topscorer. Maar Abdel Ali Elbaroudi liet in de eerste helft ook zijn voeten spreken en hoe. De 0-2 liet hij aantekenen door de bal middels een schitterend genomen vrije trap van 25 meter stijf in de kruising te jagen. Dat was alweer zijn negende treffer dit seizoen. Het spelen met een tweemans voorhoede stelde de thuisploeg zichtbaar voor onoverkomelijke problemen. Poulina: ,,Ik heb de jongens in de rust dan ook dikke complimenten gegeven voor hun vertoonde spel. We speelden nu echt als één team. Iedereen was bereid om een stap extra te doen voor de ander. En ook tactisch gezien klopte het helemaal.”

Maar hoe zou KSD-Marine uit de kleedkamer komen? Waar de Leidse ploeg met dezelfde instelling als voor de rust weer binnen de lijnen verscheen, waarom ook niet, zette de Hagenezen er zichtbaar een tandje bij. Ze gingen meer en feller de duels aan waarbij ze met opportunistisch spel de kracht van de lange mensen voorin wilden benutten. Het werd zo een middagje heerlijk Engels voetbal van hun kant waar Poulina vooraf zijn spelers duidelijk voor had gewaarschuwd: ,,We moesten het voetballend blijven oplossen en zeker niet meegaan in hun stevige duels om de bal. Dan zouden we het zeker gaan verliezen. Zo bleven we gelukkig rustig aan de bal om voetballend ons onder hun druk uit te kunnen spelen.”

Maar de 1-2 kwam na rust toch eerder tot stand dan de technische staf van Roodenburg had gewenst. Uit een standaard situatie werd de Haagse luchtmacht in stelling gebracht en dat leverde dus resultaat op. Die aansluitingstreffer maakte nog meer voetbaladrenaline bij de thuisploeg los. Zou het ze lukken om langszij Roodenburg te komen met hun Engelse spelaanpak? En als dat zou gebeuren, hoe zouden de Leidse spelers daar dan mee omgaan? Het was topscore Khalid die een ander idee had over het vervolg van deze leuke pot voetbal. Zijn strakke voorzet werd in de 60e minuut door een KSD-Marine-speler pardoes in het eigen doel gelopen, 1-3.

De trainer vervolgt: ,,Maar toen was er nog een half uur te spelen, dus er kon nog van alles gebeuren. Zeker omdat we in dat eerste kwartier na rust ook geen echte grote uitgespeelde kansen kregen. En een kwartier voor tijd lukte het ze toch om de 2-3 te maken. Man, het werd echt billenknijpen voor ons in de dug-out dat laatste stuk van de wedstrijd. We braken er gelukkig nog wel eens uit en stonden toen zelfs met meer aanvallers tegen hun verdedigers, maar het leverde helaas geen treffer op. Zo bleef het spannend tot de laatste minuut.”

Met deze 2-3 uitzege bleef Roodenburg zesde met nu 33 uit 19 (71-24). FC Rijnland bleef ook vijfde met nu 34 uit 18 na de thuiswinst van 5-2 op Football Factory. En VV Leiden consolideerde de vierde plek met 41 uit 19, maar verspeelde toch dure punten met de 1-1 uit bij V.V.S.B. Nog zeven wedstrijden te gaan en natuurlijk is elke wedstrijd een finale, maar wat te denken van het programma de komende twee weken? Komende zaterdag speelt Roodenburg thuis tegen Oegstgeest, nu de nummer twee in deze vierde klasse A na de thuisnederlaag tegen de nieuwe koploper Van Nispen, waar uit maar met 0-1 werd verloren. En een week later gaat de Leidse ploeg op bezoek bij FC Rijnland, waar thuis wel met 5-1 van werd gewonnen. Spannende weken voor trainer Poulina en zijn jongens.

Poulina: ,,Voor ons is elke wedstrijd nu belangrijk. Maar als we de lijn van vandaag voortzetten, dan heb ik er zeker vertrouwen in dat we nog voor iets moois kunnen zorgen deze competitie. Het team heeft vandaag echt karakter getoond. En een speciaal compliment wil ik zo terugblikkend toch geven aan onze verdediging hoe die zich staande heeft gehouden negentig minuten lang tegen die Haagse luchtmacht. Klasse, ik ben onwijs trots op wat deze jongens met en voor elkaar op de mat hebben gelegd. Wat zou het gaaf zijn als we met lekker veel Leidse supporters langs de lijn het komende zaterdag op ons eigen sportpark Noord tegen Oegstgeest laten spoken.”

KSD/Marine- Roodenburg 2-3 (0-2). Khalid 0-1, Elbaroudi 0-2, KSD-Marine 1-2, KSD-Marine (e.d.) 1-3 en KSD-Marine 2-3.

Basisopstelling Roodenburg: Huygens, Blom, Leonora, Serray, Hooidonk, Aserfane, Belkhir, Elbaroudi, Mizap, Brooks, Khalid.