dinsdag, april 23, 2024
HomeRoodenburgInterviews RoodenburgRoodenburg haakt af voor de prijzen

Roodenburg haakt af voor de prijzen

-

Vierde klasse A-Zaterdag stond er voor Roodenburg een wedstrijd op het programma waarin het de zaken naar de eigen hand kon zetten. Een thuiswedstrijd tegen Blauw-Zwart, concurrent voor het kampioenschap van de 3e periode. De nummers 1 en 2 tegen elkaar en aan de andere kant van de stad de mede favorieten VV Leiden en Van Nispen tegen elkaar. De Wassenaarders hadden weliswaar twee punten meer, maar bij winst van Roodenburg was de achterstand ingehaald en waren zij (mede)koploper.

Voor rust konden de aanwezigen genieten van de zon en een leuke pot voetbal tussen de twee clubs met dezelfde clubkleuren. De inzet was groot en beide teams erkenden het belang van de tweestrijd. De dit keer in het volledig wit gestoken Wassenaarders realiseerden zich dat op Noord niet alleen de 3e periode , maar ook de titel te verliezen was. In het eerste halfuur was de ploeg van Jos van der Helm met verzorgd opgezette aanvallen de ploeg die de wedstrijd dicteerde.

De aanvallen werden via de zijkanten opgezet en regelmatig dook er een speler op voor de 42-jarige Roodenburg keeper Michiel Hugens.  Toch kreeg Sipan Khalid van Roodenburg de eerste grote kans van de wedstrijd, door een perfecte afgegeven dieptebal stond hij alleen voor de keeper van de gasten. Met een uiterste redding redde Mike van Zonneveld voor de ploeg uit Wassenaar. De bezoekers waren nu ook gewaarschuwd.

Na vrije kansen van Mats de Koning en Luc van Zelst werd het na ongeveer een half uur spelen toch 0-1. Een hoge voorzet vanaf  links werd door uitlopen van keeper Hugens verkeerd ingeschat. De lange nummer 10, Kim Theil, was er als de kippen bij en kon gehinderd door een speler en keeper van Roodenburg toch inkoppen en scoren.

Een ieder dacht dat Blauw Zwart het lek boven had, maar het tegendeel was waar. De onrust kwam in de ploeg en Roodenburg ging op zoek naar de gelijkmaker. Er ontstond een aantrekkelijk schouwspul met kansen, hoekschoppen en  scrimmages aan beide kanten. De 90-jarige jubileumclub liet zich daarin niet onbetuigd en Khalid maakte een eredivisiewaardig doelpunt door vanaf de linkerkant, naar binnen dribbelend, met zijn rechtervoet een bananenschot af te leveren, die met een curve langs de keeper zeilde. Een zeer fraai doelpunt, die op het juiste moment werd gemaakt door de gastheer om deze “pot” met vertrouwen tegemoet te zien voor de tweede helft. 1-1

Toch kwam een ieder bedrogen uit. Zoals voor de rust de wedstrijd twee kanten op kon gaan, werd het na de hervatting een eenzijdige partij. De thuisploeg probeerde het zeker wel, maar tot mogelijkheden of kansen kwam het niet meer.

De aanvallende dreiging van met name de linkse  jongeling Illiass Assabban (19) werd beloond met een doelpunt van de sterke spits Adrian Koziel, die geheel vrijgelaten de goalie omspeelde en de aanzet gaf tot een  gewonnen wedstrijd: 1-2. De Roodenburgers wilden nog wel, bleven sportief voetballen, maar kwamen niet meer door de zeer geconcentreerd spelende verdediging van Blauw Zwart.

De ervaren en lepe spits Koziel maakte een kwartier voor het laatste fluitsignaal aan alle onzekerheid een eind na een goede voorzet van rechtsback Tom van den IJssel. Het was dus de tweede treffer van de veel scorende aanvaller. Zelfs zijn hattrick had er nog in gezeten door zijn slimme hakbal, maar dat liet de veteraan Hugens niet toe. Compliment voor de doelman overigens, die ruim een voldoende scoorde. Na negentig minuten floot de goede leidende scheidsrechter Maurits de wedstrijd af en typerend was dat de spelers van beide partijen zeer vriendschappelijk elkaar bedankten voor deze partij.

,,Wij hadden hier een moeilijkere wedstrijd verwacht. Grimmiger en scherper.  Roodenburg immers speelde voor zijn laatste kans. Achteraf is het ons meegevallen. Ik had onze spelers vooraf gewaarschuwd ons niet te laten provoceren. In het geheel is dit ons niet overkomen. Compliment voor onze ploeg, aldus Toine L‘Amie, hulptrainer van Blauw-Zwart. ,,Ik heb zelf hier wel eens potjes meegemaakt, waarbij de vonken er vanaf vlogen. Maar ja, toen stonden er 1500 man langs de kant en speelden we in de 1e klasse.”

Roodenburg-trainer Nino Poulino was verder gematigd en rustig. ,,Het zat er niet meer in tijdens de 2e helft. Zij waren een maatje te groot. Het is een ploegje dat al een paar jaar samen speelt. Wij hebben in de tweede helft geen enkele kans meer gecreëerd. Dan moet je er verder vrede mee hebben. Het is jammer, maar niet anders.”

Opstelling Roodenburg: Hugens, Van der Blom (Bouchlal), Leonora, Van Hooidonk, Belkhir, Azarfane, Slingerland, Mizab (Mahesh), Khalid, Brooks, Elbaroudi.

Opstelling Blauw Zwart: Van Zonneveld, Van den IJssel, De Koning (Munier), Conradi, Vosse, Van der Ham (Van Vliet), Van Zelst, Schiebroek, Koziel, Theil, Assabban (Hooymans).