Vierde klasse A (zaterdag)- Na een saai en slecht duel stapte de ploeg van UDO-trainer Nikivor van Rijn, na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Van Steenberger, als morele winnaar van het veld. Het duel tussen gastheer Roodenburg en UDO, die beiden geen rol van betekenis spelen in de vierde klasse vooralsnog, leek af te stevenen op een bloedeloze 0-0. Vijf minuten voor tijd dacht de ploeg van Roodenburg-trainer Nino Poulina alsnog op rozen te zitten. Abdel Elbaroudi schoot een rebound onberispelijk raak. Oegstgeestenaar David Schnorhk gooide nog geen minuut na de 1-0 roet in het eten van de Kooiclub. Hij scoorde de gelijkmaker na onnodig balverlies van de Leidenaren. De doelpunten in de absolute slotfase waren de enige hoogtepunten in het inhaalduel, die geen winnaar verdiende.

Sipan Khalid, de gevaarlijkste aanvaller aan de kant van de thuisclub stak na afloop zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken. ,,Als we zo spelen als vandaag halen we helemaal niets en zijn we kansloos in de derde periode. We spelen niet als een team maar als groepjes binnen een groep.”

Roodenburg speelde zeker in de openingsfase verzorgder dan de bezoekers, maar eenmaal in de buurt van het strafschopgebied waren de blauw-zwarten het spoor bijster. ,,We hebben geleerd van de thuiswedstrijd waarin we werden afgedroogd (0-6). Het stond vanmiddag goed bij ons en gaven weinig weg”, sprak de trotse UDO-trainer na afloop. Het was alleszeggend dat stand-in doelman Marvin Bok en UDO-doelman Pieter Heeren op de laatste fase van de wedstrijd na, niet of nauwelijks op de proef werden gesteld. De vrije trappen van Elbaroudi zorgde wel wat voor gevaarlijke momenten voor doelman Heeren.

Khalid, die op de linkervleugel voor het meeste gevaar zorgde, leidde de 1-0 in. Zijn hard ingeschoten bal werd door doelwachter Heeren voor de voeten van aanvaller Elbaroudi gebokst , die de rebound verzilverde. Nog geen zestig tellen later bracht Schnorhk zijn ploeg dus weer op gelijke hoogte. En als de bezoekers in de slotminuut een twee tegen één situatie beter hadden uitgespeeld dan was het nog erger voor de thuisploeg geworden. Plek 4 raakte zo weer verder uit zicht voor de bijna jubilaris (90-jarig bestaan over enkele maanden, red.).

Roodenburg trainer Poulina was na afloop not amused. ,,Teleurstellend wat de ploeg vanmiddag heeft laten zien. Ons baltempo was veel te laag. UDO kwam hier niet om te voetballen maar alleen om tegen te houden, maar we moeten het vooral bij onszelf zoeken.  Ik had van dit team dit seizoen veel meer verwacht. We zijn geen team en het klikt op dit moment niet. En als die gasten het goed  hadden uitgespeeld, verliezen we de wedstrijd ook nog.”

Collega trainer Van Rijn had genoten van zijn ploeg. ,,Ik ben dik tevreden met het ene punt wat we hier hebben gehaald. Die gasten hebben een betere ploeg maar met onze werklust hebben we niets weggegeven.”

Khalid afsluitend: ,,We hebben niet van UDO verloren, want zo zie ik dit gelijke spel, maar van onszelf.  Het is het seizoen uitspelen en uitkijken naar het volgend seizoen, maar dat zal hoogstwaarschijnlijk wel zijn zonder mij.”

Basisopstelling Roodenburg: Marvin Bok, Danny Boom,  Mohammed Azarfane,  Hakim Bouhchlal,  Sipan Khalid,  Walid Belkhir,  Leroy Brooks,  Aymen Mizab,  Souhail Mkadmi,  Sabir Serray, Abdel Elbaroudi.

Basisopstelling UDO: Pieter Heeren,  Bert Juffermans,  Tom Uittenbogaard,  Timo Lichtenbeld,  Marnix Franken,  Daniel Gras,  David Schnorhk,  Menno Bakker,  Rutger Hoogkamer,  Pascal Franken,  Patrick Vergeer.

Foto’s: lichtenbeldfoto.nl