Voorbeschouwing 2: Roodenburg (vierde klasse A, zaterdag)

Met lede ogen zag Nino Poulina topschutter Sipan Khalid naar VV Leiden vertrekken. Met dertig doelpunten nam de trefzekere spits vorig seizoen meer dan een derde van de doelpunten van Roodenburg (za) voor zijn rekening. De aanvaller werd zelfs vijfde op de regionale topscorerslijst. De aangebleven trainer: ,,Ik ben wat de voorhoede betreft natuurlijk een berg doelpunten kwijt, maar toch geloof ik dat we met deze selectie dat kunnen opvangen. Als iedereen van vakantie en andere verplichtingen terug is kunnen wij een representatief elftal op de been brengen. Daar ben ik van overtuigd.”

Bij de eerste serieuze test kampt de trainer echter nog met personele problemen. Het leverde een ruime nederlaag tegen FC Rijnland op afgelopen vrijdag. Op de tweede dag van het Marco Kamphues toernooi van de Leidse club uitkomend in de derde klasse op zondag kan hij slechts elf man op de been brengen. ,,Ik had te maken met blessures en afzeggingen, ja, ook op het laatste moment. Ik moest nota bene zelf ook nog meedoen. Op zich ging dat nog wel, maar het is natuurlijk niet de bedoeling. Het is een teleurstellend begin natuurlijk, maar toch ben ik niet ontevreden over de prestatie van het team en de arbeid die verricht is. We stonden lange tijd positioneel redelijk goed en konden gaan rusten met 0-0, maar toen VV Leiden een nieuw elftal in het veld bracht was bij ons de pijp snel leeg. Gelukkig hebben we eerst wat bekerwedstrijden en bij de start van het seizoen hoop ik dat iedereen klaar staat. Daar ga ik in ieder geval wel van uit.”

De immer optimistische Poulina is niet onder de indruk van de uiteindelijk kansloze nederlaag tegen VV Leiden, zoveel is duidelijk. Gevraagd naar een voorzichtige voorspelling: ,,Een plek in de top vijf. Natuurlijk zijn er ijzersterke ploegen als VVSB, Meerburg en Oegstgeest in onze afdeling, maar iedereen die mij een beetje kent weet dat ik me niet laat afschrikken door namen. Ik houd er niet van om te zeggen dat we onder die en die ploeg eindigen, maar die top vijf plek is wel mijn doel.”

Voor de Leidenaar houdt de wereld niet op bij het trainerschap van de zaterdagclub. Hij heeftGoals4life opgericht, een organisatie die erop gericht is spelers optimaal fit te krijgen. ,,Dat loopt lekker ja en misschien is daar spoedig ook nieuws over. Ik probeer in ieder geval mijn jongens qua kracht, conditie en het voetenwerk en dergelijke de beste voorbereiding te geven die maar mogelijk is.”

Het lijkt moeilijk te worden voor Poulina om de prestatie van vorig seizoen, een zesde plaats, te evenaren of zelfs te overtreffen, maar de ambitieuze trainer gaat er niet voor uit de weg. Voor de volgers van thuiswedstrijden van de club uit Noord ziet het er in elk geval goed uit. Een nieuwe tribune werd geplaatst op het sportcomplex aan de Pieter Bothstraat en vanaf de kant kan Roodenburg op zeker wel een steuntje gebruiken.

Mutaties:

Gekomen: Younnes Mounen (Katwijk), Oktay Gezici (DoCoS), Mike Armitage (Haagse Hout), Khalid Makkor (Katwijk), Daniel Fleuren (lager elftal), Hassan Bouda (Roodenburg,zo), Mo Maatoug (Roodenburg, zo).

Vertrokken: Sipan Khalid (VV Leiden), Murat Bayrak (VV Leiden), Whalid Belkhir (RCL), Gloire Kalangu (FC Rijnland,zo), Abdel Ali Elbaroudi (Lugdunum), Donny Olivier (FC Rijnland).

Programma districtsbeker:

2 september: Roodenburg-Floreant

16 september: DWO-Roodenburg

Competitie (eerste drie wedstrijden):

23 september: Roodenburg-WVC

30 september: KSD/Marine-Roodenburg

7 oktober: Roodenburg-Meerburg