Vierde klasse A (zaterdag)- Met Michiel Hugens als vervanger van doelman Mike Armitage tussen de palen en good old José Monfils als aanvalsleider startte Roodenburg goed aan de wedstrijd. Met het forse verlies tegen Alphia nog in het achterhoofd (8-1), wilden de blauwzwarten koste wat het kost de punten in eigen huis houden. De thuisploeg wist de verkregen voorsprong lang vast te houden, maar vlak voor tijd bracht Justin Meijer zijn ploeg alsnog op gelijke hoogte (1-1).

,,Thuis tegen Hazerswoudse Boys moeten we er weer staan met z’n allen”,  vertelde verdediger Daniël Fleuren na de nederlaag in Alphen. En daar voldeed Roodenburg aan als team. De ploeg van Nino Poulina moest even op gang komen, maar had op de eerste tien minuten na het betere van het spel. Een goede aanval over het middenveld eindigde bij Aymen Mizab. De behendige speler wist onder druk een schot te lossen, maar zag deze geblokt worden door de Hazerswoudse defensie. Niet veel later werd Jeroen van Hooidonk vrijgespeeld door Sadesh Mahesh. De verdediger zag zijn schot echter in de handen van doelman Patrick van der Reest eindigen.

Nadat de Leidse storm wat overgewaaid was, kon Stan van Meurs aanleggen voor een vrije trap. Met een bekeken bal wist de verdediger Meijer te bereiken. Met een goede kopstoot wist hij het leer richting doel te sturen, zijn kopbal leverde echter geen openingstreffer op. De bezoekers hadden de smaak te pakken en niet veel later zag Meijer zijn inzet weer aan de verkeerde kant van de paal eindigen. Aan de andere kant was het Mizab die mocht aanleggen voor een vrije trap. Van ruim 25 meter wist hij het speeltuig richting de bovenhoek te krullen, helaas voor hem was Van der Reest daar ook om zijn inzet te keren.

Enkele minuten later was het wel raak voor de gastheren. Met een goede actie passeerde Mizab zijn directe tegenstander en stuurde Monfils richting het doel. De 36-jarige aanvaller wist met een goede actie zichzelf vrij te spelen en faalde niet oog in oog met keeper Van der Reest. Hazerswoudse Boys wilde hier direct op reageren. Een kopbal van Joris van Zanten eindigde net als een poging hiervoor naast het doel van keeper Hugens. Vlak voor rust probeerde Tim Turk het met een schot van afstand, maar ook op deze poging van afstand had Hugens een goed antwoord.

Direct na de theepauze zag aanvoerder Van Hooidonk zijn vrije trap gekeerd worden. Kort daarna mocht van Reest weer aan de bak. Leroy Brooks werd diep gestuurd, maar de doelman van de zwartwitten wist ook deze inzet af te stoppen.

De tweede helft was vooral rommelig van beide kanten. Beide teams hanteerden voornamelijk de lange bal om zo gevaarlijk te worden. Roodenburg met een voorsprong op zak kwam zelden echt in de problemen, maar kon het aan de andere kant ook niet afmaken. De eindpass was bij de thuisploeg vaak onnauwkeurig. Hierdoor werd de ploeg van Poulina niet echt gevaarlijk. In de slotfase was het Hazerswoudse Boys dat met een slotoffensief op jacht ging naar de gelijkmaker. Met de ingevallen Marvin Bok ontstond er veel ruimte voor de Roodenburg aanvallers. Hier werd niet van geprofiteerd, want aan de andere kant was het Meijer die uit de kluts zijn team op gelijke hoogte kon schieten. In de blessuretijd volgden er nog wat kansjes voor beide kanten, maar een winnaar kon niet worden aangewezen.

Sabir Serray over de wedstrijd: ,,Deze middag koos de trainer ervoor om een wat andere speelstijl te hanteren. We speelden iets compacter dan normaal en dat bleek te werken.  We kregen wat ruimte van ze en via Jose konden we op voorsprong komen, een prima doelpunt. In de tweede helft gingen we hier mee door en kregen we regelmatig kansen om de stand te verdubbelen. We lieten dit na en krijgen dan uiteindelijk via de kluts die goal tegen. Vervolgens krijgen we nog een grote kans om de winnende te maken, maar dit mislukte. Jammer, toch wel een gemiste kans op een overwinning. Dit punt voelt als een nederlaag.”

Serraj afrondend: ,,Volgende week gaan we op bezoek bij SEV, een zware opponent. De laatste tijd spelen we wat minder, maar dit keer hebben we wel passie getoond. Er moet nog veel veranderen willen we een rol van betekenis spelen tegen de bovenste teams. We zullen keihard werken om misschien te kunnen verrassen en zo 2017 goed af te sluiten.”

Roodenburg- Hazerswoudse Boys 1-1 (1-0).  Monfils 1-0, Meijer 1-1. Scheidsrechter: Rosenveldt.

Opstelling Roodenburg: Hugens, Fleuren, Van der Blom (Jansen), Van Hooidonk, Mahesh, Matoug, Monfils, Brooks (Van der Pompe), Bouhchlaf, Mizab (Bok), Serray.