Vierde klasse A (zaterdag)- Vrijdagavond belde uw verslaggever Roodenburg-aanvaller Leroy Brooks om een afspraak te maken om zaterdagavond over zijn wedstrijd tegen de Leidschendammers te praten. Hij vond dat goed onder “voorbehoud” dat hij alleen maar wilde praten als ze gewonnen hadden. Op de afgesproken tijd zaterdagavond belde ik hem dus, maar kreeg in eerste instantie geen gehoor. Na enkele nieuwe pogingen kreeg ik alsnog contact met zijn 06-nummer, maar kreeg niet Leroy te spreken, maar een huisgenoot. Die vertelde dat Leroy nu in het ziekenhuis lag in afwachting van een operatie voor de dubbele breuk aan zijn rechteronderarm.

Wat was er nu precies gebeurd ? Trainer Nino Poulina was diegene die het allemaal gezien had en hij vertelde het volgende. ,,Omstreeks de zestigste minuut werd  Brooks door een middenvelder wat ongelukkig en wat te zacht aangespeeld. Om alsnog die bal goed onder controle te krijgen draaide hij om zijn as om daarmee van zijn tegenstander af te komen. Deze tegenstander raakte daarop per ongeluk van achteren zijn knieholte waardoor Brooks zijn evenwicht verloor en daarom probeerde met zijn onderarm zijn val te breken. Daarbij hoorde ik een akelige knak en dacht in eerste instantie aan zijn knie omdat hij daar al wat last van had en daar ook geraakt was.”

Vervolgend: ,,Als voorzorg wilde ik hem gaan wisselen, maar hoorde van de verzorger dat het niet zijn knie, maar zijn arm was. Het spel werd daarop stilgelegd voor verzorging, maar alle verzorgers ter plekke  stelden dat het te ernstig was en daarom moest blijven liggen in afwachting van een ambulance. Hoewel het ziekenhuis daar haast om de hoek ligt, duurde het ruim twintig minuten voordat die ambulance aanwezig was. Al die tijd heeft Brooks daar op het koude kunstgras gelegen. Omdat de verzorging daarna ook lang duurde stelde de scheidsrechter dat hij na dertig minuten onderbreking de wedstrijd alsnog ging staken.”

De stand was op dat moment 2-0 in het voordeel van de gastheren. Volgens Poulina ging het in de wedstrijd zelf best wel goed. ,,We hadden afgesproken om behoudend te spelen, compact te gaan staan en hun zoveel mogelijk aan de bal te laten. Daarop diepte te zoeken en de daardoor ontstane ruimte te benutten. Dat ging best goed. We kregen zelfs drie goede kansjes maar wisten die niet te benutten. Dat deed de tegenstander via een break-out na 20 minuten wel. We pikten het daarna weer goed op, maar wederom wisten wij onszelf niet te belonen. Het werd na 40 minuten zelfs 2-0. De grootste kans voor ons kwam pal voor rust en was voor B-junior Ashraf. Ook hij wist zichzelf niet te belonen. In de rust heb ik mijn mannen verteld door te gaan zoals ze al deden, maar nu in een 3-4-3 opstelling. Ook dat ging goed, de tegenstander wist niet goed raad met deze opstelling en we kregen een aantal kansjes, maar toen kwam die vreselijke 60e minuut.”

Gedesillisioneerd keerden de Roodenburgers na dit alles terug naar Leiden, waarbij de ongelukkige val van hun ploeggenoot hun voorlopig bij bleef. Namens de redactie wensen we Leroy Brooks sterkte en een spoedig herstel.

Foto’s: met dank aan Rik Driessen (Haaglandenvoetbal.nl)