Vierde klasse A (zaterdag)- Het was een echte derby, maar dan wel één waarbij het nergens meer omging behalve dan de eer. En die eer ging deze keer net als vorige keer (0-1 winst) naar de mannen van Cees van Tongeren. De eer van de man van de wedstrijd was daarbij ook nog eens voor VV Leiden-speler Ivo Nolet. Hij maakte alle drie de doelpunten voor VV Leiden tegen Roodenburg. Eentje in de eerste helft na ongeveer dertig minuten en twee stuks, waarvan 1 strafschop,  binnen vijf minuten direct na de rust.

Nolet: ,,Ik had ook nog een vierde moeten scoren, maar dat wilde ik heel mooi doen en dat mislukte helaas.” Op de vraag, waren jullie nu zo goed of zij zo slecht antwoordde de goalgetter. ,,Wij waren de bovenliggende partij met een sterk spelende achterhoede, maar kregen toch niet veel kansen. Alleen na de rust liep het even soepel, vooral toen ik uit een strafschop de 2-0 maakte. Dat was mijn achtste penalty dit seizoen. Ook die derde was mooi, via een dubbele 1-2 schoot ik hem vanaf de “16” fraai in. Jammer dat die vierde helaas mislukte, maar ja je kunt niet alles hebben. Een smetje was wel het zwaar geblesseerd uitvallen van een Roodenburg speler.”

Tim Slingerland van Roodenburg meldt dat die blessure de ongelukkige Victor Leonora betreft. Volgens hem lijkt het erop dat hij gescheurde enkelbanden heeft opgelopen. Hij is dan ook naar het ziekenhuis gebracht en daar moet blijken of dat inderdaad het geval is. Over de wedstrijd zelf was Slingerland niet positief. ,, Wij wilden vanuit de organisatie VV Leiden onder druk zetten door ons 4-4-3 systeem, maar vanaf de eerste minuut lukte dat niet. De linies liepen te ver uit elkaar, we waren niet agressief genoeg en het zat ons ook niet mee. Toch duurde het ruim een half uur voor de tegenpartij kon scoren. Na de rust wilden we het opnieuw oppakken, maar stonden daarna binnen vijf minuten met 3-0 achter. We moeten eerlijk zijn, er is best een klassenverschil tussen de nummers 4 en 5 van deze klasse. Toch hebben we een goede ploeg met veel individuele kwaliteiten, zie maar naar het aantal door ons gescoorde doelpunten (85) maar zij hebben gewoon slimmere spelers.”

Vervolgend: ,,Verder misten we vanmiddag onze aanvoerder Jeroen van Hooidonk en dat scheelt ook nogal wat. Drie minuten voor het einde hebben we in ieder geval de eer nog gered, toen onze verdediger Sabir Serray mee naar voren ging en de stand op 3-1 bracht.”

Zo eindigde deze derby in vrolijkheid bij de thuisploeg en vooruitzichten op de nacompetitie en verdriet bij de bezoekers voor het verlies van de wedstrijd en de (mogelijk) zware blessure van een teamgenoot, die juist aan een hele sterke periode bezig was bij de ploeg uit Leiden-Noord.