Op dinsdag 7 februari is op 76-jarige leeftijd Koos van Weerlee overleden. Koos was de jongere broer van Isaac van Weerlee. Koos kwam op zestienjarige leeftijd in het eerste van Roodenburg terecht. Vier jaar later werd hij aangetrokken door UVS, dat toen betaald voetbal speelde. Het overstappen naar de rivaal lag in die tijd nogal gevoelig. In die tijd bestond er nog clubliefde, dus zijn transfer werd niet door iedereen van het blauwzwarte kamp in dank afgenomen. Na 3 jaar UVS werd Van Weerlee verkocht aan Stormvogels, dat later met VSV zou opgaan in Telstar. Met Telstar maakte Van Weerlee de promotie mee naar de eredivisie. Via RCH kwam Koos na 9 jaar betaald voetbal weer terug op het oude nest. Samen met Isaac kwamen ze in totaal 7 jaar voor Roodenburg 1 uit.

Koos was de eerste Roodenburg-speler, die als prof aan de slag ging. Op de eerste etage van de Roodenburcht is de Wall of Fame. Roodenburgers, die zijn uitgekomen in het profvoetbal, hebben hier een plek gekregen. Van Koos hangt hier een foto. Zowel Koos als Isaac gingen na hun actieve voetbalcarrière als trainer aan de slag. Isaac trainde bijvoorbeeld het derde elftal van Roodenburg en was daarna nog actief als trainer van Oranje Groen en DoCoS. Koos heeft de jeugd van Roodenburg en DoCoS getraind en trainde ook VNA. Koos en Isaac van Weerlee, samen op de Boshuizerkade, waar de velden van VNA en Oranje Groen naast elkaar lagen. De één probeerde daarbij de ander te “overstemmen”. Zoals het Leidsch Dagblad schreef, ging het er zeer luidruchtig aan toe op de donderdagavond.

Met Koos verliezen wij één van de talentvolste Roodenburgers van het eerste uur. Namens de club wensen wij de familie veel sterkte met de verwerking van dit verlies.