Vierde klasse A (zaterdag)- Ook na de twintigste speelronde is Van Nispen de koploper in 4A, maar de ploeg uit De Zilk kreeg waar men al rekening mee had gehouden. FC Rijnland speelde een puike pot tegen de geel-roden en kwamen uit op een verdienstelijke 0-0 score. In Leiden had de huidige nummer een het hoofd al moeten buigen met 3-1. Toch leek Van Nispen tevreden met de puntendeling volgens Leidenaar Ozan Demirbas, zeker ook gezien het programma in de beslissende zes speelronden.

Demirbas bleef zelf zeventig minuten aan de kant vanwege een onwillige lies, maar in zijn invalbeurt kreeg de topscorer nog wel een grote kans op de 0-1. ,,Die had er in gemogen of zelfs gemoeten. Ik vind eigenlijk ook wel dat wij de betere kansen hebben gehad in deze pot. Het had mooier kunnen aflopen, maar ook deze 0-0 score maakt duidelijk dat wij enorm gegroeid zijn dit seizoen. Het is dan ook niet toevallig dat we nu volop mee doen in de strijd om een plek in de nacompetitie.”

De ex-speler van onder meer GHC scoorde tot nu toe al zevenentwintig keer en is een belangrijk wapen voor de ploeg van Roberto Escudero. In de gespeelde twintig minuten kwam Demirbas dit keer dus niet tot scoren, maar toch keek hij tevreden terug op de wedstrijd. ,,Wij hebben Oegstgeest en Van Nispen dit seizoen verslagen en nu weet laatstgenoemde dus ook weer niet van ons te winnen. Als wij compleet zijn hebben we best een leuke ploeg met mogelijkheden. Gelukkig kon Michael de Roode mee doen. Zijn schorsing heeft de club niet geaccepteerd en daardoor speelde hij. Met zijn veertig jaar is hij nog steeds van grote waarde. Ja, hij pakte wel een gele kaart. Maar dat zit nu eenmaal in zijn spel opgesloten. Al met al vond ik Van Nispen niet heel indrukwekkend. Het is vooral fysiek spel en ze moesten het hebben van dode spelmomenten. Dat was laatst tegen Oegstgeest ook het geval, waar ze ruimen van wonnen. Maar goed, ook dat is een kwaliteit en ze hebben een belangrijke overwinning geboekt vorige week en nu hebben ze VVO nog steeds op drie punten achterstand staan omdat Oegstgeest niet won van Roodenburg. Van Nispen heeft de grootste kans om kampioen te worden.”

Over de toekomst wil Demirbas niet teveel kwijt. ,,Er is al genoeg gezegd en geschreven. Het standpunt van het bestuur en van Roberto Escudero zijn bekend en ook weet de club wat de spelers willen. We zien wel hoe het afloopt. We willen het seizoen hoe dan ook zo goed mogelijk afsluiten en wanneer we de nacompetitie halen dan blijven we er vol voor gaan. Ik verheug me nu al op Roodenburg volgende week.”

Basisopstelling FC Rijnland: C. Oudenaarden, Schilthuizen, Van Kins, Boot, Verhage, K.Oudenaarden, Escudero, Yagin, De Roode, De Haas, Kaya.