Vierde klasse A (zaterdag)- UDO is na een eenvoudige 0-5 zege op Wassenaar geklommen naar de zesde plaats. Dit zes punten achter leider SEV. De ploeg uit Oegstgeest lijkt daarmee bezig aan een veel kleurrijker seizoen dan vorig jaar. ,,Laten we zien hoe ver we werkelijk zijn na VVSB thuis volgende week. Dat is een prima ploeg naar ik begrijp en daar een goed resultaat tegen halen zou daadwerkelijk aangeven dat we flinke stappen hebben gemaakt. Dit Wassenaar was niet bepaald een graadmeter”, aldus drievoudig doelpuntenmaker Rutger Hoogkamer.

UDO speelde allerminst een soepele wedstrijd, maar dat was ook niet nodig. Wassenaar was te zwak om enige weerstand te bieden en UDO profiteerde daar te weinig van volgens de buitenspeler. ,,Bij de rust stonden we pas op 0-2, maar in die eerste helft hadden we er al meer kunnen maken. Na de rust liep de score wel op, maar zij waren werkelijk rijp voor de slacht en we hadden ons doelsaldo veel verder kunnen en moeten opvijzelen. We staan er nu nog twee in de min, maar na deze wedstrijd had dat een plus moeten zijn.”

Hoogkamer zelf speelde wel een hele behoorlijke wedstrijd en kwam van de nul af. ,,Ik had nog niet gescoord, nee. In de eerste twee potten tegen Hazerswoudse Boys en SEV speelde ik niet denderend en werd ik in de rust gewisseld. Tegen KSD/Marine liep het al wel beter, maar trof ik geen doel. Nu liep het best lekker en ik maakte de eerste drie doelpunten. Na mij scoorden Jailson de Barros en Pascal Franken nog. Zeker tegen het einde hadden we er nog veel meer moeten maken, maar de mooiste kansen verprutsten we.”

De vleugelaanvaller wist wel waar dat mee te maken had. ,,Het missen van scherpte had denk ik met de tegenstander te maken. Het inspireerde ons niet echt, omdat we toch wel voelden dat we dik zouden winnen. Zij hadden in de vorige wedstrijd vier rode kaarten ontvangen en speelden dus met wat invallers. Dat was niet al te best. Het is jammer dat we ons niet scherper hebben getoond, want dan haal je gewoon de tien goals.”

De maker van de valse hattrick kijkt echter over Wassenaar heen. ,,Tot nu toe gaat het niet slecht of zelfs steeds beter met onze ploeg. Het team is grotendeels in tact gebleven en onze trainer (Nikivor van Rijn, red.) kan zo rustig verder werken aan het vorig seizoen opgebouwde team. Hij maakt ons echt beter en ik denk dat we tevens beschikken over een prima teamspirit. We zijn absoluut verder dan vorig seizoen rond deze tijd en dat maakt het ook leuker. We kijken nu al uit naar VVSB. Dat is natuurlijk andere koek dan dit Wassenaar. In die wedstrijd kunnen we zien of we ook in dat soort krachtmetingen onze tanden kunnen tonen. Onderin hebben we niets te zoeken in elk geval. Ik ben blij dat ik nu zelf ook op de kaart sta, hoewel ik al wel voelde dat het er aan zat te komen. Wat mij betreft sta ik dan ook volgende week niet meer op drie doelpunten.

Basisopstelling UDO: Heeren, Verschuuren, Lichtenbeld, Uittenboogaard, N.Bakker, Juffermans, M.Bakker, P.Franken, Hoogkamer, De Bruyn, Schnorhk.

Foto’s: lichtenbeldfoto.nl

Comments are closed.