HomeVijfde klasseFootball Factory'Te lief' Football Factory speelt gelijk op bezoek bij KSD Marine

‘Te lief’ Football Factory speelt gelijk op bezoek bij KSD Marine

-

Vierde klasse A (zaterdag)-Afgelopen zaterdag reisde de selectie van Football Factory af naar Den Haag, om het daar op te nemen tegen KSD Marine. Vorige week werd op wilskracht de volle buit gepakt in de thuiswedstrijd tegen UDO. De studentenploeg mikt op een positie bij de eerste zeven, dus winst was noodzakelijk. Met enig fortuin werd er huiswaarts gekeerd met een punt. Het werd 1-1.

Aanvaller Gary Person over het treffen: ,,Vanaf de openingsminuut was al te zien dat een gelijkspel het maximaal haalbare was in deze wedstrijd. We begonnen slap, angstig en gezapig. Op één of andere manier hebben we dat altijd tegen dit soort ploegen. KSD was duidelijk de betere partij, hoewel ze het eerste deel geen echte grote kansen creëerden. Na pakweg vijfentwintig minuten spelen kregen zij de eerste honderd procent kans. Hun spits werd diep gestuurd en had eenvoudig kunnen afronden. Gelukkig bracht onze keeper redding. Het vervolg van de eerste helft was van beide kanten niet om aan te zien. Kon ook bijna niet anders op dat erbarmelijk slechte veld. De Hagenaren hanteerden vaak de lange bal om hun boomlange en sterke spits te bereiken. Dit in de hoop dat er vanuit die situaties iets zou ontstaan. We hadden hier moeite mee, maar wisten stand te houden. Op slag van rust hadden wij de mogelijkheid om de score te openen. Ik kreeg de bal op links en dribbelde naar binnen, om vervolgens af te leggen op Stefano Voltan. Helaas voor ons raakte hij de bal totaal verkeerd, je kon het eigenlijk niet eens een schot meer noemen. Wellicht had hij er beter aangedaan om de bal af te leggen op Danny Boers die naast hem compleet vrij stond.”

Person over de tweede helft: ,,Na rust ging het iets beter. Met name conditioneel moest KSD het tegen ons afleggen. Hierdoor gingen zij op wilskracht spelen en veel fysieker. Daar hadden wij op onze beurt de nodige moeite mee. Halverwege de tweede helft kregen zij een penalty toegewezen. Onze keeper redde tot grote frustratie van hun. De daarop volgende tegenaanval van ons, werd afgeslagen en hun linksbuiten werd vrijgespeeld. Hij legde de bal keurig terug op de rand van de zestien, waarna hun aanvoerder met een diagonaal schot eenvoudig kon binnenwerken. Verdedigend zag het er van onze kant, in deze situatie, verre van goed uit. Hierna kregen wij toch wel de betere kansen. Ikzelf krulde de bal maar net voorlangs en kort hierop koos Alberto Hooi helaas de verkeerde hoek en schoot tegen de keeper. Ook een poging van Brian Thong werd nog van de lijn gehaald door een verdediger. Het zat ons in deze fase niet mee, gezien de kansen verdienden we de gelijkmaker. Nadat Pieter van Schie was ingevallen werd de veldbezetting bij ons anders. Na wat gefrommel voor het vijandelijke doel, kwam de bal met een stuiter voor onze puntaanvaller Boers. Als een echte spits prikte hij dit buitenkansje achter hun doelman. Na de gelijkmaker geloofden zowel wij als KSD het wel. Beide ploegen werden niet meer dreigend en de partij eindigde onbeslist.”

De flankspeler tot besluit: ,,Het voorbije seizoen verloren we dit soort wedstrijden steevast. Er zit dus wel progressie in de ploeg. Toch missen we echte mannen, die opstaan als het nodig is. We zijn te vaak te lief voor onze opponenten. Volgende week wacht het duel op eigen bodem tegen WVC, dat onder ons staat. Ik neem met niks minder genoegen dan een driepunter.”