HomeZaterdagVierde klasseTeleurstellend VV Leiden komt niet verder dan gelijkspel tegen Woubrugge

Teleurstellend VV Leiden komt niet verder dan gelijkspel tegen Woubrugge

-

Vierde klasse A (za)- Na de dichte mist van zaterdagochtend, brak in de Mors de zon door juist op het moment dat het beginsignaal van de wedstrijd VV Leiden- Woubrugge klonk. VV Leiden de nummer vier en Woubrugge, de nummer 11 uit de vierde klasse, troffen het in ieder geval met het mooie voetbalweer deze middag. Toch zorgden de blauwe lucht en het zonnetje niet voor een daverende voetbalshow. Kort samengevat ontbrak het de thuisploeg aan collectiviteit en werd tegenstander Woubrugge onderschat dan wel het eigen kunnen van vv Leiden overschat. De middag mag omschreven worden als dramatisch en het gelijkspel voelde volgens Erik Bakker, de linksbuiten van dienst, als een verliespartij. Na een matte, flierefluitende warming-up leek het aan een duidelijke voetbalvisie te ontbreken bij de club in het rood en wit gestoken.

De slappe instelling in de warming-up zette zich voort in een eerste helft die zo slecht was, dat spelers de verwachting hadden dat hun publiek wellicht in de rust naar huis was gegaan. Ze kozen er toch voor de wedstrijd volledig te kijken in de magere zon die scheen boven de Mors. Hoewel er in de eerste helft een kleine kans was op een 1-0 voorsprong, ging men met de neus richting de voetbalschoenen op zoek naar de thee bij een dubbel blanke score.

In de kleedkamer volgde een pittig gesprek. De conclusie kon worden getrokken dat VV Leiden met zelfoverschatting aan deze wedstrijd was begonnen. Woubrugge mag dan een minder voetballende ploeg zijn, maar Leiden ontbrak het aan bezieling en voetbal met vernuft. De koppen moesten omhoog in de tweede helft. Afgesproken werd om de wedstrijd op te pakken en met veel druk naar voren te spelen. Dat de mannen van Cees van Tongeren deze opdracht uitvoerden was duidelijk te zien in een tweede helft waarin nog nauwelijks gebruik werd gemaakt van de eigen speelhelft. Toch was de ploeg niet scherp genoeg, stonden er te veel spelers stil en werd te vaak vergeefs getracht de bal naar elkaar over te spelen. Dit laatste zorgde ervoor dat er te weinig kansen werden gecreëerd en combinaties ontbraken. Toen er vervolgens na tien minuten spelen balverlies op de middenlijn werd geleden door Leiden, pakte de rappe, in de tweede helft ingevallen spits van Woubrugge (Shijie Hu) de kans om zowel de centrale verdediger als de keeper van de thuisspelende ploeg te passeren en verscheen de 0-1 op het scorebord. Vlak na deze treffer raakte Roland Middelkoop helaas geblesseerd na een overtreding van Woubrugge.

In het restant van de speeltijd werd vervolgens louter op de helft van Woubrugge gespeeld en wachtte de ploeg van Koos Disseldorp geduldig op een nieuwe counterkans. Met nog een half uur te spelen kwam de thuisploeg op een 1-1 stand na een voorzet van Erik Bakker op Mitchell Hage. Bakker pakte op links de bal op, kapte deze uit met rechts en gaf de bal voor op de rechtsbuiten van zijn ploeg. Hage kopte de bal schitterend in het net. Het lukte VV Leiden in de resterende tijd kleine kansen te creëren, maar zelfs corners en vrije trappen brachten niet de zo gewenste 2-1 op het scorebord. Bakker schoot tot overmaat van ramp vervolgens in de laatste minuten nog eens op de lat. Ook invalbeurten van Rick Boot, Loek Wansink en Jeroen van Egmond brachten niet voldoende om de drie punten in de Mors te houden.

Trainer Van Tongeren vertelde teleurgesteld te zijn in zijn ploeg. De conditionele maandagavondtraining noch de tactische training van donderdag jongstleden brachten niet het resultaat dat de trainer graag wilde zien. Hij gaf aan dat spelers best een mindere dag mogen hebben, maar dat VV Leiden, juist omdat de ambitie om te promoveren naar de derde klasse duidelijk is uitgesproken, dit ook moet weten te compenseren. Dit laatste ontbrak en kwam waarschijnlijk ook voort uit een te grote groep spelers die hun niveau vandaag niet haalde. Door de positieve peptalk in de rust had hij gehoopt op bewustwording bij zijn ploeg. Hij herhaalde tijdens zijn relaas dat hij enkel in de eerste vijf minuten goed voetbal had gezien, met in die luttele minuten ook twee reële kansen voor de thuisploeg. En raakte de Leidse ploeg verder achterop en is de vierde plaats op dit moment het hoogst haalbare.

VV Leiden: Meijers, Van Heusden, Fokkema, Nolet, Schreuder, Van der Meel (Van  Egmond), Sjaardema, Hamelink (Wansink), Bakker, Middelkoop (Boot), Hage.

Foto’s: Stan van der Meel