HomeZaterdagVierde klasseUDO maakt het titelkandidaat Blauw-Zwart wederom lastig

UDO maakt het titelkandidaat Blauw-Zwart wederom lastig

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Eerder dit seizoen bood UDO al goede tegenstand aan titelkandidaat Blauw-Zwart, maar de Oegstgeestenaren verloren uiteindelijk op eigen veld met 0-3. Zaterdag liet de ploeg van trainer Nikivor van Rijn wederom niet over zich heen lopen. Het duel in Wassenaar werd weliswaar verloren met 3-1, maar de kansen waren er zeker voor de bezoekers.

Van Rijn probeerde met een 4-4-2-formatie zolang mogelijk ‘de pot’ dicht te houden, evenals in het eerste duel met Blauw-Zwart, toen het tot diep in de tweede helft 0-0 bleef. ,,Tegen betere tegenstanders proberen we het vaak compact te houden’’, wist verdediger Nick Bakker, die de eerste duels na de winterstop miste vanwege vakantie maar sinds een aantal weken weer terug is. ,,Het ging prima in de eerste helft. We gaven niet echt kansen weg.’’

Desalniettemin hield UDO, zonder de geschorste Timo Lichtenbeld en Pascal Franken, niet zolang stand als eerder dit seizoen. Na ruim twintig minuten spelen ging het mis en profiteerde Blauw-Zwart via de linkerkant: 1-0 door Stuart Hooijmans. In het resterende deel van de eerste helft werden de gasten zelf ook een aantal keer gevaarlijk via de counter.  Zo kreeg onder anderen Marnix Franken een mogelijkheid om de stand gelijk te trekken. ,,We hielden de ruimtes klein en daar hadden zij moeite mee’’, vertelt Bakker.

Ook na rust had de thuisploeg moeite om door de verdediging van UDO heen te komen, tot ongeveer twintig minuten na rust, toen de 2-0 viel via Wilmar van de Ham. ,,We gaven ook na rust weinig kansen weg, maar dan zie je toch hun kwaliteit. Ze hebben een goede spits en hun nummer tien, die bijna als tweede spits speelt, is ook erg gevaarlijk’’, aldus Bakker, die na de 2-0 met zijn ploeggenoten op zoek ging naar de aansluitingstreffer.

Die kwam er ook, een kwartier voor tijd. Aanvaller Frank Teeuw, die voor het eerst sinds lange tijd weer bij het eerste acteerde, zorgde voor de 2-1. In het laatste kwartier zette UDO alles op alles om nog tot een gelijkmaker te komen. Zelfs Bakker werd als extra aanvaller mee naar voren gestuurd. Dicht bij de 2-2 kwamen Van Rijn en zijn mannen echter niet. Alleen middenvelder Koen du Maine zag in de slotfase zijn schot geblokt worden. Vervolgens was Blauw-Zwart in de omschakeling succesvol na een afgeslagen hoekschop: 3-1 door Illias Assaban.

Bakker was tevreden over ‘de strijd’ die de Oegstgeestenaren leverden. ,,We misten alleen tegen Blauw-Zwart Timo (Lichtenbeld, red.) en Pascal (Franken, red.). Met die twee erbij had ik ons nog wel zien stunten. Zij zorgen voor de ervaring. Timo in de verdediging en Pascal op het middenveld. Al met al zag het er goed uit. Het gaat ook steeds beter. Aan het begin van het seizoen was het nog wennen met dit nieuwe team, maar ten opzichte van de eerste seizoenshelft zijn we gegroeid. De resultaten na de winterstop zijn redelijk goed.’’

UDO staat op dit moment met negentien punten negende, met nummer zeven Woubrugge, dat drie punten meer heeft, in het zicht. Komende zaterdag is WVC de tegenstander. De hekkensluiter kreeg afgelopen speelronde op eigen veld klop van Woubrugge met 2-8 en wacht nog steeds op de eerste zege dit seizoen.